Cytuj:
W końcu jakieś autobusiki
ta nowa Setra 417 HDH( jak się nie myle
) w końcu po europejsku wygląda
bo ten Van Hool i te Setry ze zdjęć poprzednich to za cholere nie podobne do naszych ...
Wydaje Ci się, boś młody.
Dawniej wszystkie autobusy tak wyglądały. Ten dzisiejszy wygląd, który chyba zapoczątkowała Scania, to jest całkiem nowa historia. Typowy amerykański wygląd, który był inny niż w Europie to były autobusy z oknami w kształcie rombów, z ukośnymi bokami, ale te już i tu trudno spotkać. Ale zdjęć autobusów będzie teraz trochę, więc powinieneś być zadowolony. Sprawdź moją stronkę, jak nie możesz czekać.
Cytuj:
a czy te pomarańczowe obrysówki nad przednią szybą to są obowiązkowe
Tak, te światła są tu wymagane przez prawo.
Wracamy do trasy. Na budowie jak to na budowie, różne ciekawe maszyny i pojazdy, kilka interesujących rejestracji i kabriolet Mustang, a raczej jego (też interesujący
) kierowca.
MG MGB, rzeka Cedar River w miasteczku Cedar Rapids, znowu auta na słupie, jakiś pickup i stary Cadillac, budowlane wywrotki Caterpillar i nieoznakowany radiowóz. Jeszcze jeden rodak spotkany w trasie i Kenworth T 600 z dużym sleeperem.
Króciutki film z przejazdu autostradą I-80 obok „największego truckstopu na świecie”. Jak filmowałem to, był niemal pusty, bo mamy długi weekend i większość kierowców w domach, a ciężarówki na bazach. I ostrożnie z dźwiękiem. Najlepiej wyłączyć głośniki, bo otwarłem okno i strasznie szumi wiatr na tym filmie.
http://video.google.com/videoplay?docid ... 7644&hl=en
A my już jesteśmy w stanie Illinois. Tankowanie i kąpiel we Flying J w Lasalle, Il. Kilka fotek Kenwortha W 900 i Volva VT 880, zaparkowanego obok Peterbilta 379. Można porównać „klasyki", stary i nowy. Zdjęcia nie najlepsze, bo już było ciemno. I parę zdjęć łazienki w truckstopie. To całkiem nowy truckstop i łazienki nawet większe, niż gdzie indziej. Mają jakieś dwa i pół na trzy i pół metra, a sama część z prysznicem ma 120 X 240 cm. Nie każdy ma taką łazienkę w domu. Prawdę mówiąc to mój pokój w starym mieszkaniu u rodziców w Krakowie był niewiele większy.