Oprócz sklejania modeli trucków w skali 1/24 kolekcjonuję modele w skali 1/87. Są to modele firm : Herpa , Albedo , AWM.Jest też kilka z Wikinga i Roco,jeden jest Roskopf.Sporą część kolekcji przerobiłem malując na jeden kolor-tworząc coś w rodzaju firmy transportowej,kilka samochodów poddałem tuningowi jak chociażby Scania która jest na fotkach.Oto fotki
Widziałem juz Twoja kolekcje na innym forum - i powiem - jestem w szoku... I pod względem ilosci i jakości potem przerabianych modeli. Nic tylko pogratulowa - co niniejszym czynie
Hallo Kolego "kubamich1"
No muszę Cię bardzo pochwalic za Twoje zbiory,zajmują one z pewnoscią bardzo dużo miejsca no i cierpliwosci przy odkużaniu, ja mam tesz około 500 do 600 szt. ale w Gablotkach mam okolo 200 bo wiencej mi sie niezmiesci ta reszta mam zapakowane w kartonach w piwnicy i od czasu do czasu jak mam czas to je zmieniam.Musze jeszcze powiedziec że w większosci posiadam reklamówki które tesz niczego sobie wyglądają w niektórych przypadkach nawet lepiej jak originały.no a pozatym nic nie kosztowały.
Pozdrawiam.Josef
Ps.
Tylko dalej tak,bo to bardzo fajne "HOBBY"
Jak widać na załączonych fotkach jesteś utalentowanym modelarzem, nie bojącym się ingerencji w modele 1:87. Szkoda jednak że Twoja energia idzie jak to się mówi na kolei „całą parą w gwizdek” na dokonywanie fikcyjnych przeróbek ,zamian i miszmaszów kabina-nadbudowa-naczepa. Modelarstwo jest przecież odwzorowaniem rzeczywistości, czy nie lepiej więc było by robić konwersje seryjnych modeli na naprawdę istniejące w rzeczywistości pojazdy prawdziwych przewoźników? Są przecież do dyspozycji komplety kalkomanii z firm TL Decals jak Ricoe czy Pekaes, lub można na zamówienie zrobić dowolne kalki każdego naszego przewoźnika w Polsce....
Są przecież do dyspozycji komplety kalkomanii z firm TL Decals jak Ricoe czy Pekaes, lub można na zamówienie zrobić dowolne kalki każdego naszego przewoźnika w Polsce....
Przemku czy znasz moze firmy które wykonują kalkomanie na zamówienie ??
kubamich1 masz naprawdę piękną kolekcję. Jestem pełen podziwu dla Twojego potencjału modelarskiego. Szkoda tylko, że faktycznie modele upiększone, są w większości fikcyjne, bo z pewnością masz możliwości na wykonanie świetnych realistycznych odwzorowań prawdziwych pojazdów.
Kolekcja rzeczywiście robi piorunujące wrażenie... powiem nawet ze pierwszy raz w zyciu widze taka kolekcje modeli...wole nie myslec ile kasy w to wlozyles ale o tym lepiej nie dyskutowac Najbardziej podoba mi sie ta zielona torpeda z silosem widoczna lepiej na jednym ze zdjeć. życze powiekszenia zbiorow i pozdrawiam
_________________ Świat bedzie o nas pisał w tomach!! nic nas nie pokona!!
imponujaca kolekcja wszystkie trucki sa przepikne a w szczegolnosci ta Scania na samym poczatku Pozdrawiam
_________________ Bednarski, Nysa
"Niezły syf mają na bazie. To ma być firma? To jakiś PGR nie firma." "Jeżeli ktoś ma burdel i syf na swoim podwórku to odrazu świadczy o człowieku."- Leszek Foss
GG: 8485544
Ja nie moge zatkało mnie.................... Powinieneś trafić do jakiejś gazety np: TRAILERa do kącika modelarskiego.Super auta.Jaka ciężarówka Tobie się naj bardziej podoba. Zbieraj dalej żeby z chwile znowu pokazać nam drugie tyle modeli. wielke POZDRO
[ Dodano: Sob, 23.06.2007, 19:12 ]
Kolego JO-FA mógł byś pochwalić się swoją kolekcią,czy to uczyniłeś???
_________________ Interesujesz się modelarstwem ?
Sklejasz lub kolekcjonujesz modele ciężarówek ?
A może szukasz pomocy?
Jeśli tak to zapraszam : MiniTrucksForum
kubamich1 a czy mógłbyś przedstawić bliżej zestaw b-double który widziałem gdzieś na twoich fotkach, jest czerwony, wygląda trochę jak mercedes sk, lub stary mack z silnikiem pod kabiną. Oczywiście nie mogę nie wspomnieć że kolekcja jest naprawdę imponująca
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 22 gości