Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 11 wrz 2007, 15:35

Użytkownik

Użytkownik

Czy ktoś może wie jaka jest dobra firma transportowa z lubelskiego? Mam 26 lat udokumentowana 3 letnia praktykę jako kierowca,na solówkach rok i dwa na zestawach.Szukam firmy z Lublina w której mógłbym podjąć prace. Za wszelkie informacje z góry dziękuje.Pozdro.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 wrz 2007, 16:00

Użytkownik

Użytkownik

Kolego.
Polecam Ci firmę oddaloną ok. 100 km na północ od Lublina, w Międzyrzecu Podlaskim. Oficjalnie nie ma ona nazwy, ale tak to MTDiS Krzysztof Barczuk.

Tytuł:
Post Wysłano: 11 wrz 2007, 17:30

Użytkownik

Użytkownik

Pawtrans :| Obok lublina dobra u solidna firma ..
Pks lublin , pełno tego jest ..

Tytuł:
Post Wysłano: 11 wrz 2007, 17:38

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Kolego mozesz sprobowac w Pawtransie z Poniatowej. Zapewne znasz ta firme. Jest jeszcze Galaauto na Naleczowskiej przy serwisie Volvo. Gdzies kolo Swidnika masz Finex. Bodajze mieszcza sie w Wierzchowiskach. W Lecznej jest TOMBAR czy jakos tak. Spedycja Armagedon na Budowlanej kolo Sipmy. Firma Hubert lub Marimpex z Pulaw. Mozesz popytac kolegi Levussa o Europtira z Miedzyrzeca Podlaskiego lub o Hollex z Lublina. Jego tata tam jezdzil. W Parczewie jest Anmax czy jakos tak. W Zamosciu jest Kornet. Narazie tyle przychodzi mi do glowy. Jak cos znajdziesz to daj znac bo jestem ciekaw jak Ci pojdzie.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 wrz 2007, 11:14

Użytkownik

Użytkownik

Dzieki z gory wam wszystkim za odpowiedzi , a co myslicie o firme Bury z mełgiwskiej ???

Tytuł:
Post Wysłano: 12 wrz 2007, 14:46

Użytkownik

Użytkownik

Kolego chodzi tylko o wieksze firmy? Czy małe tez mogą byc?
I to ma byc transport krajowy czy miedzynarodowy?

Tytuł:
Post Wysłano: 12 wrz 2007, 14:52

Użytkownik

Użytkownik

Moga tez byc mniejsze aby płaciły:D moze byc tez krajówka,zalezy mi tez na byciu w domu raz na jakis czas. Ja jezdilem w firmie ktora obsluguje Toyote w Anglii i Francjii na stalej trasie wiec wiesz na miedzynarodowce to moze bym chcial ale mniej wiecej na stalych trasach.Kazda oferte wezme pod uwage moze nawet byc i podwojna obsada.Pierwsza rzecz to zalezy mi zeby firma byla w Lublinie lub niedaleko .Dzieki za odpowiedzi z góry.Pozdro.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 wrz 2007, 18:00

Użytkownik

Użytkownik

Co do Burego to nie slyszalem zbyt dobrej opini o nim. Na PW wysle Ci numer gg do chlopaka, ktorego ojciec jezdzi w firmie ktora prowadzi bodajze szwagier Burego. On powie Ci cos wiecej. A kolego jazda na wywrotce nie odpowiadalaby???? Sporo sie teraz tego kreci po Lublinie tylko niestety nie wiem jak oni tam zarabiaja. Przypomnial mi sie Euroekspress z Zakrzowka kolo Krasnika. Tam chyba jednak trzeba miec dzialalnosc. Pozdrawiam.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 wrz 2007, 20:24

Użytkownik

Użytkownik

Jezdzilem na solowce wywrotce w STRABAGU przy budowie obwodnicy w Piaskach i Zamosciu milo to wspominam.Dowiadywalem sie ale w Strabagu na Lublin sa dwie wywrotki tylko a reszta na obwodnicy w Kielcach.Nie znam innej dobrej firmy z wywrotkami,ktora by placila terminowo i dobrze .Jezdilem u jednego prywaciaza tez na wywrotce przy budowie wiaduktu kolo młynu Krauzego ale niemilo to wspominam!!! Na pieniadze trzeba bylo czekac dlugo bardzo długo... . Jezeli ktos zna tez firme z wywrotkami to czemu nie .Z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdro.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 wrz 2007, 17:55

Użytkownik

Użytkownik

Kolego moglbym polecic Transkobet Roman Chudzik. Siedzibe maja w Luszczowie jak skrecasz na Kijany po lewej stronie. Maja nowe Volva FM E4 8x4 i kilka Stralisow. Duzo tego jezdzi po Lublinie. Niestety nie wiem jak tam z zarobkami. Zapewne widziales te wywrotki w Lublinie. W Swidniku jest Swist. Ma czerwone Many TGA. W Lublinie jest takze Potrec. On ma czerwone Volva ale gdzie ma siedzibe to nie wiem. To tylko tyle co znam z wywrotek.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 wrz 2007, 19:15

Użytkownik

Użytkownik

W Łukowie jest JATA TRANS naprawde mają ładny tabor większości volva tandemy

Tytuł:
Post Wysłano: 13 wrz 2007, 20:17
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

Usługi Transportowe Józef Łupina 23-300 Janów Lubelski.
Firma Transportowo-Usługowa TRANSPORTEX 23-300 Janów Lubelski.

Po prostu pytaj wszędzie. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 14 wrz 2007, 17:27
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 2234612
Samochód: MAN TGX 18.480, Multicar M24

Cytuj:
Usługi Transportowe Józef Łupina 23-300 Janów Lubelski.
Firma Transportowo-Usługowa TRANSPORTEX 23-300 Janów Lubelski.

Po prostu pytaj wszędzie. :wink:
No niestety już nie przyjmują :) Wiem bo mój tata tam jeździ :D

Dużo czytam, mało piszę ;)
GG: 2234612 | Skype: emikyton

Tytuł:
Post Wysłano: 14 wrz 2007, 17:30
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

Cytuj:
No niestety już nie przyjmują
Chodzi mi o firmę, jednak zawsze można pytać. Chodzi tutaj o to, że gdy się zapyta to w najbliższym czasie (jak kupią kolejny zestaw) mogą mieć kierowce.
Co do tematu, to tak jak inni koledzy, polecam Ci firmę PawTrans. Z tego co wiem, to przyjmują nowych. :wink:

Tytuł:
Post Wysłano: 14 wrz 2007, 20:46

Użytkownik

Użytkownik

GG: 42450997
Samochód: MAN 27-414

moze pks lublin?teraz po kraju dobrze płacą.a na międzynarodówke maja ładne wozy :D

Tytuł:
Post Wysłano: 15 wrz 2007, 9:26

Użytkownik

Użytkownik

Znalazlem takiego prywaciaza z garbowa po kraju z chlodnia latac za 2700zl. . Nie wiem sprobujemy zobaczymy.

Tytuł:
Post Wysłano: 15 wrz 2007, 11:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 980556

Cześć kolego!! Z tego co wiem to zamojska firma "Kornet" poszukiwała ostatnio kierowców a więc możesz tam zadzwonić i zapytać o pracę :D

KORNET INTERNATIONAL TRANSPORT - Tadeusz Kornet,
ul. Namysłowskiego 8,
22-400 Zamość

telefon: 084 639 84 84, 084 639 15 23
fax: 084 639 15 24

e-mail: transport@kornet.zamosc.info
e-mail: transport@tkornet.pl

Co prawda firma nie z Lublina tylko z woj. Lubelskiego ale zapytać nie zaszkodzi :)

Tytuł:
Post Wysłano: 18 wrz 2007, 19:26

Użytkownik

Użytkownik

Bylem dzis u tego prywaciaza. Zwlekal od poniedzialku z praca .Czekalem.Dzis zadzwonil zebym przyjechal jedna magnumke zaprowadzilem na eldorado z chlodnia na podmianke ,wzialem druga i ujechalem 15 metrow i sie zapowietrzyla . Ten kierowca od ktorego ja wzialem mowil ze jej nie robia wcale. Mialem ja pojechac na warsztat na zemborzycka. Pojechalem wjechalem na kanal bo ten wlasciciel mowil ze trzeba bledy wykasowac z komputera. Na warsztacie zobaczylem ze wcale nie ma klockow hamulcowych z przodu tarcza prawa zdarta bo blacha juz chamowalo!!! Do komputera nie mozna sie bylo podlaczyc ,ten warsztatowy komputer nie wykrywal tego w samochodzie. Pol biedy ...! Brak winiety ,dowod nie wazny i on chcial zebym jutro w Polske jechal !!! Nie rozumiem takich ludzi a co gorsza to jeszcze jego kierowcy znali mojego kolege co jezdilem w poprzedniej firmie i to by bylo na tyle. Dlatego zadalem to pytanie na forum o lepsze i sprawdzone firmy . Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziekuje i probuje dalej. Pozdro!!!

Tytuł:
Post Wysłano: 19 wrz 2007, 18:43

Użytkownik

Użytkownik

Kolego wyslalem Ci PW ale nie odpisales wiec nie wiem czy doszlo. Opisalem Ci jedna z firm o ktorej mowilem. Jak chcesz to probuj u Burego bo biora nowe XF 105 wiec pewnie beda potrzebowac kierowcow.

Post Wysłano: 23 sty 2008, 14:41

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Sorki za odgrzewanie kotleta, ale mam podobny problem. Szukam firmy z lubelskiego, która by przyjęła bez doświadczenia kierowce na C+E. Jak znacie jeszcze jakieś firmy to prosiłbym nazwę, adres bądź kontakt :D