Antenę już kupiłem a na radyjko jeszcze czekam. Sprzęt będzie pracował w małym mobilu (3,5t ładowności) z kurnikiem na dachu więc antenę jestem zmuszony przytwierdzić do lusterka gdyż do rynienki nie dam rady a o środku dachu nie ma mowy gdyż jest kurnik. Czy ta opcja z lusterkiem będzie w miarę optymalna?
_________________ Polska. Kraj z niekończącą się ilością kilometrów autostrad!!!
Zasadniczo w samochodzie z "kurnikiem" nie masz zbyt wiele miejsc do wyboru. Możesz jeszcze próbować montaż na masce. Jednak według mnie zostań pzy tym lusterku, pod warunkiem, że ma ono połączenie z masą samochodu. Sprawdzałeś?
No z tą masą to jest różnie, lusterko jest przecież składane. Wydając niemalże 900zł na ten zestaw byłoby grzechem nie wydać parę złotych na plecionkę. Ps. Jaka szeroka powinna być ta plecionka?
_________________ Polska. Kraj z niekończącą się ilością kilometrów autostrad!!!
Ok. Sprawdzę masę. Jeszcze jedno. Mam możliwość podłączenia radia do osobnej baterii która nie będzie podłączona do alternatora podczas użytkowania radia. Czy to dobry sposób na zlikwidowanie zakłóceń pochodzących z auta? Być może nie będę musiał tego robić. Okaże sie dopiero po montażu.
W moim przypadku właśnie tak jest. Kurnik wystaje poza obrys dachu. Trzeba będzie sobie jakoś poradzić.
[ Dodano: Czw, 29.11.2007, 13:20 ]
Gdyby kogoś interesowało to jestem zadowolony z tego zestawu. Od jakiegoś czasu z nim jeżdżę i cenię sobie w nim jakość nadawania i odsłuchu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 7 gości