Cytuj:
jak znajdziesz ten paragraf to sie podziel
1) najpierw C, potem C+E (i wtedy D+E gratis dorzucą)
2) ale mozesz też pojechać na D+E a potem C dorobić, i w tym momencie C+E dostaniesz automatem
3) nie ma opcji posiadania C+E nie robiąc wcześniej C
tak samo jak nie ma opcji posiadania D+E nie robiąc wczesniej D
Jeśli chodzi o kategorie prawa jazdy:
ad1) zgadza sie - C+E jest wyzsza kategoria (mocniejsza) niz D+E, wiec zdajac C+E a majac juz D dostajemy z "automata" D+E. Jesli nie mamy D, ale zrobimy je w pozniejszym czasie, to tez nam sie przypisze D+E
ad2) Wlasnie, ze nie. Majac D+E i robiac C - mamy C, D, D+E - ale C+E juz nie dostaniemy, poniewaz D+E jest nizsza kategoria (slabsza) niz C+E, wiec czeka nas kursik i egzaminek na C+E
ad3) zgadza sie - tu masz racje
Morał: 2:1
A jeśli chodzi o godzin jazd to zawsze jest podane minimalna loiczba godzin do wyjezdzenia (dlaczego tak - ano moze Ci cos nie wychodzic i wtedy instruktor prowadzacy Cie na jazdach moze nie podpisac papierka na koniec i...musisz dokupic jazdy dodatkowe).
Wiem, ze jesli sie idzie po B odrazu na D - to jest wieksza ilosc jazd (wiec i cena takiego kursu jest wyzsza).
Co do Twojego pytania - proponuje zadzwonic, zapytac w osrodku lub WORD - powinni wiedziec i odpowiedziec. Ja dopiero bede w poniedzialek na jazdach (dzis mi sie nie chcialo na teorie jechac, jutro tez mi sie zapewne nie bedzie chcialo jechac na teorie - bo oszczednosci w paliwie musze poczynic). - ale ja raczej nie nastawialbym sie na jakies mozliwosci pokombinowania - dlaczego? poniewaz to sie przyda, a zobaczysz na placyku