Cytuj:
radzilbym sprawdzic jeszcze jakie cisnienie wytwarza pompa zasilajaca paliwa (moze raczej jakie jest w ukladzie) - na wolnych i wyzszych obrotach. Chodzi mi o cisnienie na wyjsciu z filtra paliwa.
Czy mógłbyś napisać jakie są objawy spadku wydajności pompki paliwa. Czy może tak być że bez ładunku lub naczepy pomka daje wystarczającą ilość paliwa a z ładunkiem kiedy potrzebna jest moc gdy pompa wtryskowa daje na tłoczkach maksymalną dawkę czy w tym momencie może pompka paliwa mieć za małą wydajność z powodu zużycia. Rozebrałem pompkę w manie i wygląda w środku jak nowa nie widać aby był tłoczek wyrobiony lub obudowa tyle że od nowości nie ruszana była pompka a przebieg około 1,120 miliona km. Nie kopci pali normalnie ale pod ładunkiem słabo się zbiera trzeba wcisnąć pedał gazu w podłogę aby zaczął sie normalnie zbierać. Jakie ciśnienie powinna dawać pompka paliwa na wolnych obrotach i maksymalnych w manie 19.464
Cytuj:
Mam jeszcze jedno pytanie czy pompka zasilająca może mieć wpływ na dymienie kolor biały -lekko niebieski. Mam taki problem w drugiej scanii po odpaleniu po nocy lub dłuższej przerwie puszcza taki biało niebieski dymek i trochę nierówno pracuje.
Stawiam na słabą kompresie w którymś cylindrze jak się trochę rozgrzeje silnik to wszystko wraca do normy