Witam .Koledzy mam pytanko.Mam Magnume 99r. i chciałbym przełożyć tylny most od Premiumki 2001r.Wizualnie oba mosty są takie same,bez blokady itp. różnią sie tylko jednym numerem na tabliczce znamionowej, ja mam P 1370A a tamten P 1370B.Czy jest jakaś różnica miedzy nimi? Dzięki.
Ja bym obstawiał , że ta różnica w numerze , to chodzi o przełożenie przekładni głownej. Sprawdz czy ta premiumka chodziła na takich samych kołach jak magnumka.
Zapewne ten od Premiumki jest na Hamulcach tarczowych sprawdz na jakich kołach mosty chodziły i bedzie wszytko wiadomo jedz na serwis i podaj numery z Tabliczek bo koła to moge byc inne zalozone.
pozdrawiam
Dzwoniłem do kilku serwisów ,podawałem im numery z tabliczek i jedni mówią,że jest różnica a drudzy,że nie.Dlatego chciałem zasięgnąć opinii forumowiczów ,którzy mieli już różne przypadki.
ja bym na twoim miejscu nie przekladał, wiąze się to z przeprogramowaniem jednostki abs, vecu i jeszcze niewiadomo zy skrzynia będzie wspołpracować z tym mostem. bardziej się oplaca pojechać pod gorzów wlkp i kópic na złomie do tego modelu za grosze
_________________ mechanika, elektryka, elektronik schematy, instrukcje i porady
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 6 gości