Cytuj:
whoaa kozacko wyglada
ale widac ze przeszedl taka ewolucje jak TGX, ale telewizor w FH16 (bo tylko na to patrzylem
) nad fotelem kierowcy jest chyba za wysoko co to za przyjemnosc trzymac glowe caly czas do gory, oczywiscie siedzac na obruconym fotelu pasazera ale to i tak za mala odleglosc.
I przez te swiatla jakos na niektorych ujeciach imo dziwnie wygaldal bo kojazyl mi sie z FE..
Piekny filmik FH16 w akcji "po prostu jedz"
A kto ogląda telewizor w czasie jazdy??po to masz kolego łóżko z regulowanym zagłówkiem i obracany fotel. Ogólnie nowe FH/FH16 i FM z Globem XL zrobiły na mnie pozytywne (ogromne wrażenie) wrażenie. Stylistyka jest naprawdę drapieżna a nowe FH16 to już po prostu PREDATOR.
Cytuj:
Tak więc teraz już oficjalnie... Nowe Volvo FM, FH i FH16!!!
http://apps.volvotrucks.com/launch/laun ... Splash.asp
A myślałem, że będę pierwszy hehe
Jak widzę silniki są bez zmian, to te same sprawdzone motory D13. Myślę, że w przyszłym roku Volvo pokaże odnowioną gamę silników. Volvo pisze, że kabina Globetrotter XL jest wyższa niż wcześniej ale o ile to już nie jest napisane. Jak na razie wszystko bardzo mi się podoba, ale martwi mnie jedna rzecz. Schowki gdzie teraz będziemy trzymać ciuchy itp.? fakt faktem zrezygnowali z schowków na tylnej ścianie i za to mam teraz dużo schowków pod kanapą co jest na + , ale czy te schowki nad szybą nie są za małe? Volvo niestety za dużo zdjęć jak na razie nie pokazało na których możemy zobaczyć te schowki.
A jednak są. Schowki wydają się wielkie, super sprawą będzie wielka lodówka pod łóżkiem. Ciekawie wygląda też drabinka za pomocą której będziemy mogli wchodzić na górne łóżko...... Ogólnie widać, że nowa kabina oferuje multum miejsca, ale ciekawe jak będzie z wysokością wnętrza.
Fotki wnętrza:
Wygląd zewnętrzny:
Ogólnie nowe FH będzie bardzo groźne i wyznaczy nowe standardy w branży ciężarowej teraz tylko czekać na nowe FH (dla nas
??) i nową gamę silników.