Cytuj:
wiecej tracisz, jest jasno powiedziane ze kierowca może jeździć do 15 dni bez karty w takich wypadkach. Robisz wydruki (+ my dodatkowo w firmie piszemy ksiazke pracy, tzn kiedy stales jechales, pracowałes) i to jest to samo, na wydrukasz piszesz dane kierowcy, po 28 dniach kierowca oddaje wydruki do firmy( zawsze mozesz zrobic kopie dla siebie lub kierowcy przez ten czas dodatkowo).
OK. Nie miałem o tym pojęcia ale czy mógłbyś podać źródło z którego masz te informacje bo chętnie się z nim zapoznam.
Cytuj:
no tu sie nie zgodze, karta zawsze moze sie nie wczytac(KARTA USZKODZONA, ITD) a ruszyc trzeba i co bedziesz siedzial i plakal
masz karte a prawko zabrane tydzien wczesnie za wodke - co ci daje karta ?
karta jest tak samo ważna jak prawko bo jest tak samo wymagana, ni mniej ni wiecej
Chodziło mi o sytuację kiedy zatrzymuje Cię policja czy ITD które są w stanie sprawdzić, że straciłeś prawo jazdy za wódkę - straciłeś, nie jedziesz. Nie masz przy sobie, dostajesz mandat i jedziesz dalej. W przypadku gdy nie masz karty i nie zrobiłeś tego co opisałeś wyżej - raczej na pewno nie pojedziesz dalej.
Jak już powiedziałem interesują mnie wszelkie sytuacje hipotetyczne kiedy karta się blokuje, nie da rady jej wczytać, ginie, czy zostaje skradziona.