Jestem nowym uzytkownikiem na tym forum pisze poniewaz mam problem.
Niedługo zaczynam robic kat. B ale zamierzam rownierz kat. C aby móc jezdzic wozem strazackim w Ochotniczej Strazy Pozarnej w mojej miejscowosci. Interesuje mnie to czy sama kat. C wystarczy abym mógł bez problemu w wieku 18 lat jezdzić. Czy sa jakies ograniczenia w wadze pojazdu na kat. C. pisze poniewaz ktos kiedys mowil ze C nie wystarczy.
Jesli ktos moze niech wytłumaczy jak to jest ???
GG: 0
witam
również jestem nowy i tez zamierzam robic C.
z tego co kolega mówił to w jego gminie jest taki wymóg że miał dodatkowe jakieś badania robione, i dostał taki papierek jak wizytówka własnie o tym że może prowadzic np. Wóz Strażacki
Kolego, nie chcę Cię wprowadzać w błąd ale nie wiem czy czasem na uprzywilejowane nie trzeba przejść jeszcze jakiś dodatkowych badań czy kursów. Coś mi się kiedyś obiło takiego o uszy.
Aby śmigać jeszcze uprzywilejowanym autem np. karetka, to oprócz danego prawa jazdy trzeba zdać taki test wiem bo mój sąsiad jeżdzi karetką i jak kogoś przyjmują to zdaje sie test jakiś tam test.
GG: 1
Samochód: volvo fm
w programie "na osi" było kiedyś takie pytanie.... policjant odpowiedział ,że nikt nie będzie robił z tego powodu problemu... że istnienie ludzkie jest najważniejsze... ale miał na myśli wyjątkowe sytuacje... więc gdyby nie było kierowcy z tymi uprawnieniami, byłbyś tylko Ty to nikt nie robił by Ci większego problemu
_________________ Volvo FM + Feldbinder
Przewóz pszczół luzem!
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 0 gości