Cytuj:
Logiczne chyba jest .......
Pozwól, że się roześmieje .....
Ja już tyle w Polsce nielogicznych spraw/paragrafów/przepisów zdążyłem zauważyć/napotkać, że obecnie to już NIC mnie nie zdziwi
Wracając do ADR, to dochodzi dodatkowy "paragraf" z PoRD.
Art.....
Wymagający posiadania ....
[dodano]
Art. 89. 1. Do kierowania:
1) samochodem ciężarowym lub zespołem pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 24 t, pojazdem uprzywilejowanym oraz taksówką osobową - jest uprawniona osoba posiadająca prawo jazdy odpowiedniej kategorii przez okres co najmniej 3 lat; kierujący taksówką osobową powinien również znać topografię miejscowości, w której prowadzi lub zamierza prowadzić działalność,
2) ciągnikiem rolniczym przewożącym dzieci w ciągniętej przyczepie - jest uprawniona osoba posiadająca prawo jazdy odpowiedniej kategorii przez okres co najmniej 2 lat,
3) pojazdem lub zespołem pojazdów przewożącym materiały niebezpieczne - jest uprawniona osoba posiadająca prawo jazdy odpowiedniej kategorii przez okres co najmniej 3 lat oraz
ukończony kurs dokształcający kierowców pojazdów przewożących materiały niebezpieczne.<<<<<<<
Nikt nie pyta czy potrafisz/jeździsz ,
ale CZY MASZ min.3 LATA Prawo Jazdy danej kategorii
Rozsądny Pracodawca przeprowadzi "TEST" po Swojemu......
Masz "papiery" i "test" przejdziesz, to pracuj..........Ku Chwale Ojczyzny i "Sakiewki" Pracodawcy.
ps.
(Może)To nie ten temat, ale.......
Przypomniał Mi się wypadek (Polskiego) Autobusu w ITALII(z Pielgrzymami)...... Kierowcą był młody człowiek [*].....
Prawo Jazdy miał
Miał
Niestety zabrakło doświadczenia.......