Cytuj:
Na kurs na przewoz rzeczy musisz miec minimum C. Majac B nie mozesz zrobic tego kursu.
Skąd takich rzeczy się dowiedziałeś? To jakim cudem ja zrobiłem kurs na przewóz rzeczy w trakcie kursu na kat. C mając jak na razie tylko kat. B?
Cytuj:
a ja powiem tak: kurs na przewóz rzeczy i osób robiłem mając tylko kat.b, ponieważ nr prawa jazdy się nie zmienia! po podwyższeniu kategorii nr prawka cały czas masz ten sam. w osk ,gdzie robiłem kursy powiedziano mi,że w przypadku zdania na wyzszą kat. PJ zostanie mi wydane nowe zaświadczenie już z aktualną kategorią i tak było faktycznie
I tak jest właśnie w rzeczywistości.
Cytuj:
Na polega taki kurs, mniej więcej wiem ale czy na koniec kursu jest jakiś egzamin czy pytają cię z tego co się nauczyłeś?? jak to jest??
Teoretycznie kurs trwa 30h i powinny być omówione wszystkie zagadnienia uwzględnione w tym kursie. Praktycznie u mnie polegało to na zapłaceniu, obejrzeniu dwóch filmów po 1.5h i tyle. Gdyby nie to, że wszelkie informacje zdobyłem na własną rękę i dla własnej informacji, to miałbym tylko papierek bez żadnej wiedzy.
Cytuj:
Witam! czy idąc na kurs przewóz rzeczy musze mieć zrobione psychotesty i orzeczenie lekarskie?
Nie musisz. Robisz kurs na przewóz rzeczy, a potem jak chcesz pracować, to idziesz na psychotesty, a potem do lekarza medycyny pracy, chyba, że będzie upierdliwy i powysyła Cię jeszcze do innych: np. neurolog itp.