Ja właśnie zastanawiam się nad wyborem szkoły na kategorie D.I wychodze z tego założenia że dopóki człowiek jest młody i ma jakieś pieniądze to powinien je inwestować w siebie bo potem będzie rodzina,dzieci i nie będzie kasy ani czasu na takie rzeczy(tak jest zazwyczaj)
.Poza tym nie wiesz co cie jeszcze w życiu spotka,póżniej będziesz sobie pluć w brode że nie zrobiłeś a mogłeś-znam pare takich przypadków
.Co do tej KW to przepisy sie zmienią jeszcze 1000 razy,choć z drugiej strony nawet gdyby dalej obowiązywał kurs na przewóz osób to nie widze siebie potem w PKSie za 1400 czy 1500zł miesięcznie na początek(mam nadzieje że moje stwierdzenie nie rozpocznie dyskusji na temat zrobków w PKS bo nie o to mi chodzi)
w zdwzelowanym Autosanie(i ktoś może sie ze mną zgadzać lub nie),dlatego na dzień dzisiejszy stawiam zdecydowanie na ciężarówki.A wiadomo jakie dziś są czasy bez papierka ani rusz...
Reasumując jestem ZA bo potem zawsze masz szerszy wybór w znalezieniu pracy takiej jaka Ci w danym momencie odpowiada.
PS:Co do tych kokosów za granicą na autobusach to podchdziłbym do tego z rezerwą bo dobre pieniądze ma sie tylko w dużych miastach takich jak Londyn,Glasgow,Bristol itp(mówie o UK) i trzeba robić nadgodziny,ale tam bez obycia na takich pojazdach nie ma co startować.Jako potwierdzenie przesyłam link na strone Job Center-stawki
mocno średnie (przy tych lepszych trzeba doświadczenia)
http://www.jobcentreplus.gov.uk/Interne ... ction=none
A no i dodam że być może w UK wejdzie coś podobnego na wzór KW,ale na dzień dzisiejszy potrzebne tylko i wyłącznie prawo jazdy.Wiem bo mam dwóch dobrych znajomych którzy jeżdżą w StageCouchu.Jest możliwość zrobienia darmowego kursu na D(koszt ok 1500funtów),ale sie podpisuje lojalke na 2 lata.Jeżeli sie zwolnisz wcześniej zwracasz pieniądze.Tak to mniej więcej wygląda.