Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 14 z 33 [ Posty: 641 ] Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1633 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 paź 2008, 9:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 772271

Byc moze jest ono na probe

Post Wysłano: 26 paź 2008, 10:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

A jaki to niby ma związek z tablicami? Być może zakupili auto z zagranicy, ponieważ był krótszy termin odbioru.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 26 paź 2008, 10:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

Zwyczajne tablice rejestracyjne z Niemiec, tzw. wywozowe. Mercedesy Actros'y pięknie się prezentują, zawsze miałem sentyment do Actros'ów w tym niebieskim odcieniu. Jestem zdumiony, że Trans Południe zainwestowało w ten sprzęt, aczkolwiek marka Mercedes Benz nie jest nowością w tej firmie. :)

Post Wysłano: 26 paź 2008, 11:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Aut tych będzie w firmie na prawdę dużo, więc myślę że szybko zaczną pojawiać się na drogach tak jak i inne auta T-P.

Post Wysłano: 26 paź 2008, 11:59

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: osobowy :)

Koledzy, zauważyłem w ogłoszeniu TP że wymagane jest zaświadczenie o niekaralności, w związku z czym mam pytanie do zorientowanych jak to się ma w rzeczywistości?
wiem że piszą jakie są kryteria i wymagania ale ich nie przestrzegają (przykładem jest wymagany wiek)

Post Wysłano: 26 paź 2008, 21:49

Użytkownik

Użytkownik

Kolego z tego co ja sie orientuje to na "międzynarodówke" Niekaralność jest obowiązkowa.

krew męczenników i wieczna niepewność jutra"

"Gdyby kobiety były dobre, to Bóg też miałby jedną".

Post Wysłano: 26 paź 2008, 23:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Nie prawda, wszystko zależy od tego jaki masz wyrok.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 27 paź 2008, 9:47

Użytkownik

Użytkownik

możesz jaśniej? chodzi o konkretny wyrok czyli typ przestępstwa czy o jego waga?
znasz lub miałeś taki przypadek?

Post Wysłano: 28 paź 2008, 14:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Znam przypadek o bardzo bliskim stopniu pokrewieństwa ;)

Chodzi o rodzaj przestępstwa. Jeżeli masz wyrok za spowodowanie katastrofy w ruchu lądowym czy coś w tym stylu to możesz zapomnieć o pracy jako kierowca. Ale nie każdy wyrok zabrania wykonywania zawodu - jednak może służyć informacyjnie dla pracodawcy i to wszystko zależy od tego co masz tam wpisane (jeśli chodzi o Ciebie).

Post Wysłano: 28 paź 2008, 19:01

Użytkownik

Użytkownik

tak chodzi o mnie... jest to wykroczenie również związane z ruchem drogowym bo chodzi o jazdę pod wpływem % (0,56 promila) więc przypuszczam, że może być ciężko :? oczywiście będę się starał o wcześniejsze zatarcie w krajowym rejestrze karnym (można się o to ubiegać po 3 latach) ale chcę się zorientować co by było gdyby z jakiegoś powodu moje pismo zostało odrzucone..
więc jeśli możesz to powiedz jaki był "Twój" przypadek :)

Post Wysłano: 30 paź 2008, 15:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

Nie ma to tamto, muszę się Wam pochwalić. Dzisiaj będąc na trasie Dębica-Mielec widziałem Actrosy MPIII, dokładnie 4 sztuki. Niemieckie tablice wywozowe, Mercedesy wraz z naczepami Wielton. Prezentują się wręcz bajecznie. Zestawy zaczynają pomału zjeżdżać do Dębicy. :)

Post Wysłano: 30 paź 2008, 18:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8244683
Samochód: Aktualnie Brak

Ja także się pochwalę :D

Obrazek

Swoją drogą już czekam w Bieruniu na te MPIII. Ale kurde smaczki :D

Post Wysłano: 30 paź 2008, 18:44

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7520818
Samochód: Ducato 120 MultiJet

mam takie pytanko dot T.P podobno można u nich zrobić prawko C+E a potem jest jakiś hmm "kontrakt" między kierowcą a firmą wie ktoś coś o tym bo czytałem to na btc a nie wiem jak jest teraz?

Post Wysłano: 30 paź 2008, 19:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Uprzedzając posty typu jakis czas temu było ale teraz nie wiem,

SIEDZIBA GŁÓWNA
39-200 Dębica, Podgrodzie 8b
tel. /014/ 681 89 89

lub:

Formularz Kontaktowy

Także telefonik w dłoń, albo piszesz i to co się dowiesz możesz nam tutaj przedstawić. Jak to ktoś napisał przez słuchawkę Cię nie wciągną i nie posadzą za kółkiem :)

Pozdrawiam

Post Wysłano: 30 paź 2008, 21:13

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7520818
Samochód: Ducato 120 MultiJet

kolego a nie wpadłeś na takie coś że może ktoś z forum wie co się tam teraz dzieje i wcale nie trzeba dzwonić?

To że ty nie wiesz nie znaczy że nikt nie wie

Post Wysłano: 31 paź 2008, 0:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Bierz pod uwagę, że informacje z forum mogą być niedokładne i nierzetelne ;)

Poza tym podpisując taki kontrakt podpisujesz pakt z diabłem, ale to Twoja osobista sprawa, niektórzy lubią być poniżani, powiem tylko, że po podpisaniu takiego kontraktu pracujesz ciężej niż murzyn na wykopaliskach ;)

Post Wysłano: 31 paź 2008, 7:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Ktoś może wiedzieć. I nawet tym kimś mogę być ja. Ale po co mam mówić coś, co nie jest sprawdzone, chociaż usłyszałem to od kierowcy. To zależy od nastroju rozmówcy, jeśli jest niezadowolony bo mu coś nie pasi, to będzie bluzgał ile wlezie, ja jak na razie spotykam samych zadowolonych kierowców TP, i są zadowoleni. Także nie wiemy co Tobie będzie odpowiadało a co nie, niektórzy wolą dobre auto, fajnego dyspozytora z którym mozna pogadać za flachę, a niektórzy tylko dobre zarobki, nieważne czy na tarczkę czy nie.

Fotka MB Actros II pod chłodnią. Pozdrowienia dla kierowców :)
Obrazek

I Atego w Tychach.
Obrazek

A teraz pod Fastkiem:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To chyba by było na tyle ;)

Post Wysłano: 01 lis 2008, 21:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Dzisiaj dostałem informację od mojego chrzestnego bo P. Marek Pijar to koledzy z klasy z Podstawówki i z Gimnazjum, powiedział mu ze do firmy mają przyjść Mercedesy Actros MP3 ma być ich 80 sztuk, i powiedział ze firma je kupuje prosto z fabryki a nie od żadnego dealera.

Post Wysłano: 02 lis 2008, 9:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Actrosów będzie troszkę mniej niż 80. Całe zamówienie dotyczy 80 samochodów, ale nie wszystkie to Actrosy :-)

Post Wysłano: 02 lis 2008, 10:47

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6237840
Samochód: Fiat Stilo JTD

Nie wiem czy można kupić bezpośrednio z fabryki, może chodziło o odbiór?
Coś więcej o wiesz o tych MPIII, jaka konfiguracja?

Strona 14 z 33 [ Posty: 641 ] Przejdź na stronę Poprzednia 112 13 14 15 1633 Następna