Ford Mondeo MK1 1.8 TD
Rok produkcji: 1994
Moc: 88 KM
Przebieg: 245 000 tyś (z czego ja w tym roku od maja 16 000)
V-max: ~175 km/h (brakuje szóstki)
Spalanie od 5,8 do 7,5 l ON/100 km
Wyposażenie:
Klimatyzacja, 1 x air bag, wspomaganie kierownicy, ABS, elektryczne szyby przód, centralny zamek + pilot, radio, nowy akumulator CENTRA plus 75 Ah (lans
) dzielona tylna kanapa itp itd....
Auto wygląda jak wygląda ale inwestowanie w wygląd to dla mnie rzecz całkowicie drugorzędna
Okolice drogi w strone dolnej stacji kolejki linowej na Dachstein (3000 m) dolna stacja 2000 m.n.p.m
Przy bramkach na Hochalpenstrasse, w drodze na EdelweiBpitze 2571, gdzie wtargałem mondka
A to własnie w połowie drogi na ten szczyt
Węgry - mondeo na polu namiotowym. koniec sierpnia 2008
Generalnie auto w tym roku, w przeciagu pół roku wykonało dwie duze trasy:
Bielsko-Biała - Zell Am See (Austria (około 700 km) + śmiganie po górach i po okolicy
Bielsko-Biała - Bratysława - Gyor (HU) - Kaprun (HU) - Zalaegerszeg (HU) - Fonyod (południowo zachodni przeg Balatonu) - południowym brzegiem Balatonu autostradą do Budapesztu - Eger, Miskolc - Słowacja - Polska (przez Zwardoń)
Całosc prawie 2000 kilometrów.
To wszystko dowód na to, że można wjechac na szczyty alpejskie, na których byłem najstarszym samochodem
, ze można bez obaw podróżowac autem na F
z 94 r po swiecie.
W czasie obu wypraw jedyna awaria to spalona żarówka swiatel mijania prawego reflektora....
P.S Jesli fotki są za duże to przepraszam
Cytuj:
Lada 2107 1300S
Rok produkcji: 1986
Pojemność silnika: 1300 cm3
Przebieg: 231 000 km
Przebieg u nas: 70 000 km
W rodzinie od: 06/2001 do 12/2007
Kolego jeszcze z rok temu marzyłem o takim aucie, bo wiedziałem, ze nie bede miał kasy od nikogo na auto. Miałem wlasnie taki plan uzbierac 1000-1500 na taką Łade;-) Podoba mi się pewno tylko dlatego, że jestem młody i nie miałem okazji sie na takie napatrzyc.
Słyszałem o nich wiele dobrego no i ze sa dużo lepszą alternatywą dla poldka
No i byłoby pryz czym dłubać
No ale "niestety" miałem ciut więcej kasy do dyspozycji