zasłyszane gdzies w servisie ... "OD IVECA Z DALEKA "
Witam
Iveco Eurocargo... czytam i porownuje poniewaz jezdze takim od lutego
obecnie 60 tys
1. Po tygodniu pojawily sie problemy z paliwem 2 zbiornik nie ciągnoł stanolem na pauze pod Brescia i rano juz nie zajaral ,servis byl szybko to fakt.. koles stwierdzil uzkodzenie pompy Adblu heheh rozmawiajac z babka po polsku jakos go naprowadzilem narobil takiego balaganu ze odlaczyl mi jeden zbirnik ale nie calkiem..bo powrot byl nadal.. zostawilem 100l paliwa na Autostradzie...w koncu w polsce odlaczyli przelew i polaczyli oba zbiorniki miedziana rura podspodem!!!!!!!!!
2.Po 2 tygodniach siadly aku TRAGEDIA !!! montuja do nich 2 razy 110 amper(takie same ja w malym Daily tylko tu sa 2)srednio siadaly co tydzien servis na odpalki wzywany włochy ,anglia ,niemcy ,wymienic nie chcieli.. w koncu wymienili na Gibraltarze:)
3.po okolo 40 tys pojawily sie wycieki paliwa...
4.po ok 40 tys zaczol ząbkowac przednie opony ,w serwisie twierdza ze to wina opon narazie nie ma kiedy spotkac sie z przedstawicielem continentala..
5.Pelno innych pomniejszych awari zapalanie sie kontrolek EDC itp.. Problemy z instalacja elektryczna gniazdo 24V nie dziala od nowosci prawie ,spalilo mi ladowarke do tel potem juz tylko wywalo bezp wiec odlaczylem .Gniazdo 12v wstawilem inne ,oryginalne sie poprostu spalilo po tygodniu wspolpracy z lodowka,bledne wskazania czujnika oleju !!!!!! TRAGEDIA !!!!! pali sie i krzyczy czerwone ze jest brak smarowania zjazd podnoszenie kabiny odczekanie i wszystko po to by zoabczyc na bagnecie ze olej jest ful ...
6.Heh przypomnial mi sie pproblem z wycieraczkami to zaraz na starcie (2 tys przebiegu)nie zbieraly a szczególnie ta od pasazera w serwisie kazali placic za nowe
)))))) mniej wiecej w tym samym czasie przestal sie zamykac schowek ten co jest pod paka na koncu auta znaczy na klucz przestal sie zamykac ,w serwisie nie naprawili tak jest do dzis nie ma kiedy jakiejs kludki zalozyc ukradli mi butle na promie...
noi takie rozne inne sprawy np zle mocowania firanek , górne łózko malo wygodne zapada sie lekko ,zle zamykanie otwieranego dachy po kilku otwraciach i zamknieciach pęklo..niedociagniecia w tapicerce.. napewno jeszcze pare innych rzeczy o ktorych zapmnialem
wspomne jeszcze o spalaniu na starcie nawet 25 litrow obecnie pomiedzy 19,5 a 21,5 /100