Ja też się pochwalę
Dzisiaj miałem pierwsze 3 godzinki
Pojazd to MAN bodajże 8.163 skrzynia 6.
Pierwsze wrażenie, to całkiem fajnie się siedzi (wysoko, fotel pneumatyczny) jednym słowem elegancko.
Przyszedł instruktor i pojechaliśmy na jakieś wioski żebym się oswoił z autem.
Raz miałem problemy z włożeniem 3 bo przeważnie nie robię nic na siłę, a tu jednak trzeba trochę jej użyć (w porównaniu do osobówki) Prędkość przez cały czas ~40km/h. Dostałem ochrzan mały za to że za szybko po dołach jechałem, w osobówce nawet bym tego nie poczuł mimo iż mam twarde zawieszenie, a tutaj odgłosy były jakby się chałupa waliła
Z wioski wyjechałem od razu na krajową 2. Prędkość oczywiście 70km/h i 6 bieg
Szczerze powiem że nie jechało mi się dobrze. Auto tańczyło na drodze jak chciało (koleiny) Mam nadzieje że zestawy są mniej wrażliwe. Później zajechaliśmy do miasta, pokręciliśmy się pewnie z 1h, błędów dużych nie miałem, ale 2 razy byłem bardzo blisko krawężnika, w dodatku wolno jechałem, a i tak nie nadążałem wszystkiego ogarniać.
Później plac
Łuczek 3 razy pod rząd zrobiony idealnie
Instruktor oczywiście zaczął podejrzewać że obrałem sobie pewien punkt i się do niego cały czas odnoszę
miał rację patrzyłem się na tylne światła i jak były mniej więcej na tej linii zatrzymania to hamowałem
Powiedział mi że to jest niemożliwe żeby za każdym razem łuk mi wychodził. Później powiedział mi że mam patrzeć na róg paki i pachołek. Na jakieś 10-12 razy tylko raz nie zmieściłem się między liniami
Parkowanie w miarę ok, mam drobne problemy z parkowaniem do tyłu, raz mi się nie udało, a innym razem byłem albo za blisko lewej albo za blisko prawej linii, przeważnie właśnie prawej.
W środę kolejne 2h