GG: 0
Samochód: Star 660
Mam w planach małą modernizacje założenie wyciagarki z napedem hydraulicznym bo pompa jest napedzana w ten sposób . Mamy takiego drugiego stara ale on mało jeżdzi wiec przełożymy wyciągarke z niego i bedzie kompletny star prawie jak pszczółka:)
Wszyscy co maja kontakt z ciezarowkami terenowymi licze ze sie odezwa dzieks
_________________ bimbo41
The best of Star 660 Offroad
Star na paryz-dakar co sadzidzicie mam opcje zmodyfikowania stara i wystartowanie w tym rajdzie szukam sponsorow
Gdyby pisał poważnie to by tak byle jak nie napisał.
A swoją drogą to ze Starem 660 spotkałem się kilka razy, ale tylko w wersji wojskowej.
Czy przy temperaturze -15s.C w tym samochodzie w czasie jazdy jest ciepło?
Ostatnio w czasie mrozów widziałem jak wojsko jechało przez Sieradz tymi sprzętami.
Jak ma być ciepło jak między drzwi a słupek szyby wchodzi dłoń
Swoją drogą dziwi mnie że jeszcze WP używa takich zabytków. No cóż w TV tego nie widać bo pokazuje się flagowe jednostki, a reszta szkoda gadać.
Ostatnio w czasie mrozów widziałem jak wojsko jechało przez Sieradz tymi sprzętami.
Zimowa kurtka moro,szalokominiarka,czapka,rękawice,koc na nogach i się jedzie Ale i tak mimo tego autko to ma coś w sobie
Swoją drogą dziwi mnie że jeszcze WP używa takich zabytków. No cóż w TV tego nie widać bo pokazuje się flagowe jednostki, a reszta szkoda gadać.
A ja się właśnie temu nie dziwie... Te Stary co ma Wojsko Polskie są jak z igły zdjęte, sprzęt wojskowy jest zadbany i chodzi jak pszczółka to czemu mieli by z nich nie korzystać ...
Chociaż nowy sprzęt też by się przydał ... Ale patrząc ze strony strategicznej to jeżeli wybuchła by bombka atomowa to wszystkie nowe pojazdy są unieruchomione a stary poczciwy Starek będzie jeździł :)
_________________ Iveco TurboStar is live for long time !!
Ale impuls elektromagnetyczny wywołany eksplozją zniszczyłby całą instalację elektryczną. Poza tym takie podejście jest podobne do zdań które wygłaszają miłośnicy telegrafu. Twierdzą że po eksplozji ładunku atomowego tylko telegrafem będzie można się porozumieć. Trudno się z tym nie zgodzić ale kto miałby się tym urządzeniem lub Starem poruszać po takiej eksplozji
Takie Stary są na wyposażeniu m in. Polskiego Kontyngentu Wojskowego w Iraku i Afganistanie.
_________________ Życie jest piękne ! - powiedział Prosiaczek ... i rzucił się w przepaść.
Ale impuls elektromagnetyczny wywołany eksplozją zniszczyłby całą instalację elektryczną.
Może masz rację, ale w w samochodach polskiej produkcji nie ma problemu z tym by je zapalić nawet, gdy nie ma instalacji elektrycznej. "Z popychu", albo "na krótko". Wiecie o co chodzi
Nigdy nie jechałem Starem 660 ani 66 ale Stary 266 które mialy kabiny od żabojadów podwozie od 660 i silniki disela naprawdę daje po garach w terenie..
_________________ dziękuje za uwagę
kat. B 14.04.2011
kat. C 21.03.2017
kat CE loading...
GG: 6339605
Samochód: STAR 244 GBA Pożarniczy
Kilka lat temu byl oferowany do sprzedaży przez Wojskowe Zakłady Mechaniczne w Siemianowicach,zmodernizowany STAR, zmiany dotyczyły siolnika,wprowadzono silnik IVECO, i zmieniono podzespoły pojazdu, nadwozie w gruncie rzeczy nie uległo zmianie w stosunku do starych dobrych wersji,a oznaczenie brzmi -- STAR 660 M 3-
_________________ Z wojskowym pozdrowieniem CZOŁEM
Mój tata dawno temu jak był w wojsku był kierowcą Stara 660 z zabudową radiostacji. Jak na tamte czasy to było w miarę normalne auto i nie było narzekania, ale teraz wspomina go z sentymentem. Macie może jakieś zdjęcia takiej zabudowy na tym aucie? Byłbym bardzo wdzięczny.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 2 gości