Witam, mam problem z Webastem. Ogrzewanie włącza się normalnie dmucha ale nie grzeje .. Nie słychać w ogóle żeby chodziła pompka paliwa . Ostatnio autko miało mały wypadek i wymieniony był zbiornik paliwa, ale przewód od paliwa został ponownie podłączony. Wiecie może gdzie szukać takiej pompki ? Webasto jakie mam to AirTop 2000
Może masz osobny zbiorniczek paliwa do ogrzewania ? Mam nadzieję że to ogrzewanie na diesel a nie na gaz Ze smoka w zbiorniku musi wychodzić przewód paliwa,on jest bardzo cieniutki.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Mam to auto od trzech lat i osobnego zbiorniczka nie było wcześniej . Zawsze pobierało paliwo z głównego zbiornika. Jest to ogrzewanie na paliwo diesla zgadza się. I ze smoka zbiornika wychodzi cieniutki przewodzik. jest od połączony z tym co idzie w rame. Ale na ramie w okolicach zbiornika nie znalazłem pompki. Możliwe żeby była ona gdzieś pod kabiną ?
Możliwe że jest podabiną kolego leć po kablach od zbiornika paliwa przewód może być schowany w peszel przewód napewno Cię doprowadzi do pompki bo musi ona gdzieś tam być
Pompki zazwyczaj są montowane do ramy od wewnątrz.We wszystkich Scaniach jakimi jeździłem przez ostatnie 12 lat tak było.Wystarczyło położyć się na zbiorniku.Pompka zamontowana pod kabinną strasznie rezonuje i przenosi hałas na nadwozie.Jeżeli dźwigniesz nieco kabinę zobaczysz w którym miejscu wchodzi przewód paliwa w podłogę.W niektórych Scaniach na tylnej ścianie była czarna blacha i tam właśnie wchodziły przewody.
_________________ "CHCĘ UMRZEĆ WE ŚNIE JAK MÓJ DZIADEK, A NIE KRZYCZĄC JAK JEGO PASAŻEROWIE."
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości