W mojej premiumce z 97roku mam powazny problem z hamulcem nocnym samo nacisniecie powoduje zachamowanie ciagnika i naczepy niemniej po puszczeniu nogi z hamulca wracaja tylko troszke zbyt malo zeby rozhamowac ciagnik i naczepe po odpieciu naczepy hamulce na ciagniku wracaja wolno wrecz stoja w miejscu Z recznym hamulcem nie mam takiech problemow nie przycinaja sie szybko wracaja
przyczyn w tym przypadku może być kilka, najprościej podjechać do dobrego warsztatu na przemierzenie układu a na pewno unikniesz straty czasu, nerwów i niepotrzebnie wydanych pieniędzy
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2009, 12:26 przez mi-trans, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam kolegów ,nie chce zaczynać nowego tematu bo problem również dotyczy hamulców po naciśnięciu hamulca powietrze ucieka mi z zaworu na tylnym moście. Nie wiem o co chodzi ten zawór co tam jest był regenerowany już. Auto to Man 18.224 solówka. pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Cytuj:
Witam kolegów ,nie chce zaczynać nowego tematu bo problem również dotyczy hamulców po naciśnięciu hamulca powietrze ucieka mi z zaworu na tylnym moście. Nie wiem o co chodzi ten zawór co tam jest był regenerowany już. Auto to Man 18.224 solówka. pozdrawiam i czekam na jakieś pomysły
Ciekawe o który ci zawór chodzi bo w manie jest kilka z tyłu od hamulców a przynajmiej z trzy jeden od siły hamowania i dwa od ABSu
mateusz mysle, ze masz problem z silownikami hamulcowymi w ktoryms jest uszkodzona membrana jedz na rolki hamulcowa i porownaj sile hamowania, pozdrawiam
Już zrobiłem, dzięki za pomoc.Padnięty był ten zawór od siły hamowania przy tylnym moście. Powietrze trzymało ale przy naciśnięciu pedału strasznie na zaworze spierdzielało powietrze. A odnośnie tego ABSu to powiem Ci że go nie mam bo nie ma żadnych przekaźników od absu ani kontrolek. Rok produkcji to 97 albo 98r to nie wiem o co to chodzi.
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Cytuj:
Już zrobiłem, dzięki za pomoc.Padnięty był ten zawór od siły hamowania przy tylnym moście. Powietrze trzymało ale przy naciśnięciu pedału strasznie na zaworze spierdzielało powietrze. A odnośnie tego ABSu to powiem Ci że go nie mam bo nie ma żadnych przekaźników od absu ani kontrolek. Rok produkcji to 97 albo 98r to nie wiem o co to chodzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 0 gości