Zgadza się, są teraz 3 zakłady. Jeden na Bór, drugi na dźbowie a trzeci gdzieś koło grabówki(tamte rejony). Prywatny zakład oczyszczania jest chyba na dźbowie. Bracia Strach zmienili też nazwę na Strach i Synowie.
A tu zamieszczam zdjecia jednego z kilku mercedesyków Sity:
Mercedes Axor:
Witam! Jestem nowym forumowiczem:)
Piszę pracę na temat pojazdów komunalnych i potrzebuję różnych schematów działania mechanizmów, np w śmieciarce bębnowej i płytowej. Widziałem na 1 stronie tego tematu że był podany link, w którym była wytłumaczona zasada działania jednego i drugiego typu zagęszczania odpadów, niestety te link już nie działa. Strony Ekocel, Dobrowolski, Wuko, Presko znam ale dosyć mało jest tam opisów i zdjęć mechanizmów, więcej takich ogólnych parametrów i zdjęć samych śmieciarek. Jeśli macie jakieś ciekawe informacje na ten temat i ogólnie na temat pojazdów komunalnych to byłbym wdzięczny.
Witam! Jestem nowym forumowiczem:)
Piszę pracę na temat pojazdów komunalnych i potrzebuję różnych schematów działania mechanizmów, np w śmieciarce bębnowej i płytowej. Widziałem na 1 stronie tego tematu że był podany link, w którym była wytłumaczona zasada działania jednego i drugiego typu zagęszczania odpadów, niestety te link już nie działa. Strony Ekocel, Dobrowolski, Wuko, Presko znam ale dosyć mało jest tam opisów i zdjęć mechanizmów, więcej takich ogólnych parametrów i zdjęć samych śmieciarek. Jeśli macie jakieś ciekawe informacje na ten temat i ogólnie na temat pojazdów komunalnych to byłbym wdzięczny.
Dzięki za link bart8610. Są tam animacje i to nie tylko odnośnie śmieciarek ale też i do zamiatarek, także na pewno mi się przyda do pracy Dzięki i pozdrawiam
GG: 0
Witam. Co do braci to pamiętam jak u mnie w krakowie śmigali parę lat temu i parkowali na terenie MPECu, musieli wynajmować teren, były to Rybitwy . A co do firm to jest ich parę: MPO, DRAKOS, ZGK (od niedawna), SITA (przejeli EKOSYSTEM), MIKI, van Gansevinkel, REMONDIS (ale nie wiem czy to jest odz.Kraków), kiedyś jeszcze była A.S.A ale od pewnego czasu ich nie widuję
Panowie a może trochę kwestii prawnych kierowcy śmieciarki???
Dajmy na to, że jeżdżę śmieciarką od 6 do 12 (tacho cyfrowe), następnie przesiadam się na hakowca z HDS (tarczki).
Pytania:
1. Czy trzeba robić wydruk z tachografu, czy tylko wyjmuję kartę kierowcy?
2. Czy na tarczce trzeba opisywać, że wcześniej prowadziło się inny pojazd ???
witam ,ja od 4 lat śmigam śmieciarką,i wogóle nie zakładamy tarczek ,a do składowiska mamy 70 km w jedną stronę,wielokrotnie trzymało mnie ITD i nawet nie chciał tarczki tylk oaby tacho miało legalizację,mówił że nas nie obowiązuje tacho
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 11 gości