Ciekawe to jest co tu wszyscy napisali,dorzucę do tego ze jeśli ktoś posiada kartę kierowcy to one też są ważne na 5 lat i trzeba je wymieniać,moja karta była ważna 2 lata bo mi się właśnie kończy termin prawa jazdy dodam ze miałem je ważne na 10 lat i to bez żadnych przeciwwskazań z mojej strony(tak sobie lekarz wypisał) teraz muszę wszystko załatwiać od nowa psycho testy,badania,karta,zrobić aktualne zdjecia(niezła kaska na to pójdzie)ale co tam przecież szoferzy są bogaci a do tego mają kupe czasu polatać sobie z papierami przynajmniej się trochę ruszą z tych samochodów i się przewietrzą.A to wszystko trzeba załatwiać z wyprzedzeniem bo na prawko się czeka co najmniej 2 tygodnie przed tym badania i psychole czekać aż przyjdzie prawko potem wysłać wniosek po nową kartę i czekać podobno do 14 dni ma być i oby przyszła w terminie bi inaczej na urlop albo jak ktoś ma na bazie to stary zapomniany hebel do którego jeszcze można włożyć tarczkę i sobie pośmigać.
I napiszcie jeszcze o tych kursach (na przewóz rzeczy)bo o ile pamiętam to tam żadnego wpisanego terminu ważności nie widziałem,czy to tez trzeba odnawiać
Dzieki