GG: 0
Samochód: MAN TGA XXL
Byłem na Mosirze, tam jakieś zawody czy coś były potem jakiś Mikołaj przylazł i dawał paczki, a jechałem bo firma mojego wujka była jednym ze sponsorów, ale gdybym niemusiał to bym niejechał...
Zaj*ste fotki Ksz. Co prawda niektore rozmazane ale trudno wymagać doskonałej ostości przy zdjęciach w ruchu bez stabilizatora obrazu (bo chyba nie masz go w swoim sprzęcie).
Mi się bardzo podobają widoki, góry, budowle. Fajna ta magnumka ładne barwy ma. Oczywiścię piękne Volvo z PEKAESU, pierwszy raz widze Volvo z PEKAESU, na zdjęciu pierwszy raz i w rzeczywistośći pierwszy raz. Ogólem NICE
No witam Wszystkich
Jednak udało mi się zjechać z trasy - uffff
Niestety fotek porobiłem baardzo mało i dość dużą ilość i tak wyrzuciłem bo była za bardzo rozmazana
Niestety drogi w Belgii czy Holandii nie pozwalały na robienie takich fotek jak np. w Austri czy we Włoszech, oczywiście pogoda też się przyczyniła do jakości tych fotek...
Po raz pierwszy spotkałem zestaw Michalec w Olszynie na termianalu (foto) i później rano chyba koło dortmundu 2 kolejne zestawy Scania R Topline i jej poprzedniczka ale niestety nie zrobiłem fotki bo nie zdąrzyłem...
Po tej trasie znowu mogę stwierdzić, że kraje BENELUX są najlepsze w tuningowaniu i "ozdabianiu" ciężarówek - taka prawda. Wg mnie. Czekam na Wasze opinie i chętnie poczytam co wy o tym myślicie...
I pytanie do któregoś z braci Michalców: Czy ten zestaw to jest Wasz??
O ile mnie pamieć nie myli to byl to ACTROS
A tu wypadek dwóch ciężarówek przy zjeździe na Autostradę nr5 u Helmuta
_________________ -=Pozdrawiam wszystkich truckerów i nie tylko =-
tak też myślałem że albo zbieg okoliczności albo rodzina
Ale ten na fot 1 to na 100% Wasz no chyba że jakiś kuzyn tym razem ale raczej nie bo poznaje autko z innych fotek na forum
Cytuj:
Ksz, kolejne świetne fotki,
dzięki, robie to głownie dla Was i forum, al gdyby nie ta pogoda i droga to fotki byłyby naprawde rewelacyjne
Samochód: MAN TGA XXL
Cytuj:
Ale ten na fot 1 to na 100% Wasz no chyba że jakiś kuzyn tym razem ale raczej nie bo poznaje autko z innych fotek na forum Smile
Ich, ich Ksz, super fotki, bardzo się ciesze że jesteś akurat tu na naszym forum, a nie na innym, bo naprawde fotki są super, no i zawsze dużo... Co do tuningu, to niebyłem w Skandynawi, ale patrząc na foty, dla mnie lepiej auta tuningują właśnie tam, wogóle w TP masz fajnie, widze że często uda ci się lecieć w traske po pare zestawów, także myśle że niejest źle...
Fotki super, wiele ciekawych zestawów Mnie standardowo najbardziej przypadły go gustu... Żółtki Actros tandem i Magnum 440. Śliczene są też dwa Kenworthy: W900 i T800 (z tankkontenerem). Dzięki za fotki! Pozdrawiam!
Przedstawiam kolejną galerię fotek, które zrobiłem w dniach 27-31.XII.2005r.
Odcinek CZESKI CIESZYN (CZ) – ROZVADOV (CZ)
Salon RENAULT TRUCKS w PRADZE (CZ)
Odcinek ROZVADOV (CZ) – CORBAS /LYON/ (F)
No i niestety jak w każdej trasie się zdarza mieliśmy „ształ” przez który straciliśmy 1:45m na A5 w Niemczech. Solówka „zgubiła” palety...
A to RENIA na miejscu rozładunku w kolejce i sam plac – CORBAS (F)
Odcinek CORBAS (F) – MONFALCONE (I)
Niczym sobie gabarycik we WŁOSZECH na stacji paliw Esso
Port morski w MONFALCONE (I)
A tak wyglądał plac na którym się ładowałem i droga do niego – poprzedniego dnia była odwilż i wszystko topniało, w nocy był mróz –4st. I rano były tego efekty. Z miejsca nie szło ruszyć !!!!
Odcinek MONFALCONE (I) ZNOJMO (CZ)
I normalnie pierwszy raz w życiu widziałem takie coś!! Maluch w Italii na polskich nr rej. !!! Hehe J
Tak wyglądała droga od granicy ze ZNOJMA(CZ) do FRYDEK-MISTEK(CZ)
No i tu już przy samej granicy CZESKI CIESZYN-ŻUKOV. 2 średnie podjazdy i koniec... wszystko stanęło na 4,5h !! Jedni poszli od razu spać a ci co próbowali to przez 25minut i więcej „szkorbali” się na góre. Ja niestety nie miałem możliwości ani do przodu ani to tyłu bo staliślmy zderzak w zderzak bo kokot przede mną się zakopał i nie wyrobił bym i musiałem stać aż się „wygrzebał”. Dodam że temp. Wynosiła ok. +1st. I te intensywne opady dały się we znaki – błoto pośniegowe, chyba jest to nawet gorsze od lodu, bo na lód jest sposób –np. łańcuchy a na błoto pośniegowe, chyba nic bo pod tym jest bardzo śliski asfalt a założenie łańcuchów kończy się zawsze ich zerwaniem??
Terminal na przejściu w CIESZYNIE
No i scania v8 o której ostatnio wspominałem J
No i to na tyle by było... (To be continued)
..::--{{ BajOoo }}--::..
Ostatnio zmieniony 01 sty 2006, 23:21 przez ksz, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdjęcia, jak zawsze, bardzo ciekawe Najbardziej spodobały mi się:
*Pięknie przerobiona niebieska Scania R,
*Holowanie Scanii 4 do przewozu żywca,
*Transport ciągników Magnum.
Fotki z nocnej jazdy są bardzo ładne i oddają "dramatyzm" jazdy zimą
Pozdrawiam!
Piękne Scanie z "dziobami" Podoba mi się również Man TGA z dwoma pasami idącymi pionowo z przodu ciągnika (wiecie o co chodzi ) I Scania do przewozu zwierząt, która musiała być holowana A drogi nieodśnieżone (widać na ostatnich fotkach)
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 6 gości