Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam problem, mianowicie mam 16 lat, i praktycznie od zawsze marzył mi się zawód kierowcy ciężarówki, to moja pasja, można powiedzieć ze to kocham.. ale problem w tym, że byłem niedawno w specjalistycznej klinice okulistycznej, oczywiście prywatnie i dowiedziałem się, iż mam astygmatyzm oka prawego. Na lewe oko widzę 100 % ale z prawym jest znacznie gorzej
tzn widzę osoby, kolory, i ogólnie świat tylko nie daje sobie rady z czytaniem... Na tablicy u okulisty jestem w stanie przeczytać co najwyżej dwie linijki od góry ... i lekarka (akurat ona robi kierowcą badania na Prawo Jady) powiedziała mi po wcześniejszym moim zapytaniu, że wykluczone abym miał zawodowe prawo jazdy na C i C+E. Powiedziała, że amatorskie, czyli na B to nie ma sprawy, czyli dostanę ale na ciężarowe nie ....
Załamałem się tą wiadomością ... już nawet nie powiem co chciałem zrobić ... ehh i moje pytanie brzmi : czy nie znacie jakiegoś lekarza w Polsce, któremu dał bym w łape byleby podpisał papierek o braku przeciwwskazań do kierowania pojazdami o DMC przekraczającej 12t ?
P.S Tak wiem, wiem, że takich tematów było mnóstwo ale jakoś nie mogłem znaleźć podobnego do mojego. Proszę o odpowiedź.