GG: 0
Samochód: MAN
Ostatnio zauważyłem że coraz ciężej chodzi mi kierownica, i tak jakby chodziła takimi przeskokami. Nie jestem pewien ale chyba czeka mnie regeneracja zwrotnic. Co to może jeszcze być? Ile kosztują części do regeneracji? I czy ktoś już regenerował, jaki koszt robocizny?
A może by zacząć od dokładnego przesmarowania? Obracając kołami w prawo i lewo przy podniesionej osi.Może pomóc. Jesli jednak będzie to konieczne, to dobrze byłoby mieć pracę do wciskania sworzni.Przyda się też do wycisnięcia starych.Nie jest to wielki majątek jeśli chodzi o koszty.
Ja jak robiłem prasę do wyciskania sworzni to dosyć drogo mnie kosztowała, ale jest o wiele lepsza od walenia młotem 10 kg aby go wybić i teraz regeneracja osi można się spokojnie za dniówkę wyrobić.
GG: 0
Samochód: MAN
Witam. Przesmarowałem ośkę ale za dużo to nie dało ale jak podnosiłem koła aby poruszać to rozleciało mi się chyba łożysko na zwrotnicy bo takie stożkowe kuleczki wypadły od strony pasażera. Chyba regeneracja jest nieunikniona. Podzwonię jutro po warsztatach i chyba się na nie zdecyduje, bo będzie szybciej jeśli jakiś będzie wolny.
GG: 1007555
Samochód: Man 27.403
Szukam panowie firmy z okolic wrocławia która regeneruje zwrotnice! zestaw naprawczy mam i szukam tylko wykonawcy!
dodam ze mój Man jest z przednim napędem i z tego co słyszałem nie jest to prosta sprawa! \
robił ktoś kiedyś taki zabieg ?? jakie koszty? ile czasu ?
Pozdrawiam
Właśnie zaczynam się martwić z lewej strony w moim f 90 odgięła się taka cieniutka blaszka na dole zwrotnicy ona zabezpiecza smar i łożysko. Przyjrzałem się temu z bliska i okazało się że nie było smarowania na lewej zwrotnicy przewody od centralnego smarowania były urwane wymieniłem je na nowe i ustawiłem smarowanie co 2 godziny ze zwrotnic kipi smar na razie wszystko jest dobrze ale czy po ziemie jak sól i woda zrobi swoje nie będzie problemów
GG: 1007555
Samochód: Man 27.403
Co ciekawe ja mam centralne smarowanie ale żadne przewody do zwrotnicy nie dochodzą!! są tam śruby na imbus i z tego co mi mechanik mówił ze powinienem sprawdzać tam olej??
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 13 gości