Witam... egzamin w opolu... tak wiec... zdawałem tam C i C+E i obie kategorie zdałem za 2 razem. Na egzaminach miałem przyjemność jeździć tylko Manami wiec na temat Stara i Staromana ci nic nie powiem... A wiec tak...
Kat. C ... plac... ciezarowka jest niezwykle zwrotna wiec spokojnie... na łuku jedz śmiało według linii w prawym lusterku... instruktorzy cie uczyli pewnie według pachołków ale niepotrzebnie , śmiało jedz według prawego lusterka i bedzie gitara... przy dojerzdzaniu do linii przy cofaniu otwórz sobie szybę i tam jest namalowana liniia z lewej strony gdzie sie zatrzymać a jak nie to patrz na połowę 2 szyby w warsztacie
... zatoczkę i inne manewry musisz wytrenować na kursie, na to nie ma mocnych... jak już wyjedziesz na miasto to masz 75% sukcesu...
kat.CE... plac ... na łuku uważaj bo linie ci sie mogą pomylić bo ich jest tam kilka ;p , i jak wylosujesz górkę to startuj z biegu " C " i bedzie gitara, aha i nie zmieniaj biegu w trakcie manewru bo podczas zmiany z C inne biegi ciężko wchodzą i ci zgaśnie!! a tak to sobie dasz rade... na mieście uważaj bo przyczepa mocno zachodzi... jak coś to pisz... pozdrawiam
i życzę ci zebyś trafił na egzaminatora Borysa albo Jacka... naprawde spoko ludzie...