Witam kolegę ja też zdaję 30 Kwietnia
w Katowicach 11.30
Scania ma skrzynie bez połówek ( z opisu mojego instr.) tylko dolna i górna skrzynia,
ja się trochę przeraziłem bo na kursie nie mam w ogóle sprzęgania, na egz. jest to zaliczane na Starze.. dzisiaj instr. dopiero mówił mi w jakiej kolejności podłączać wszystko, o uszczelkach itp.
Niestety nic więcej nie mogę powiedzieć, a gdzie robisz kurs? ponoć ta żółta scania ma krótszą naczepę i łatwiej się ją łamie.
dokładnie tak jak kolega wyżej, podany temat str.2 z obrazka jest identycznie jak w tej scani ( jeżdżę taka na kursie ) Pamiętać trzeba ze po otwarciu maski,aby dostać się to wlewu oleju i miernika poziomu oleju, trzeba odchylić owiewkę boczną.
Tam na obrazku niema zaznaczonego u góry zaraz pod szybą , na wys. kurka wlewu oleju, jest zbiornik płynu wspomagania sprzęgła bądź układu wspomaganie( sam się zamieszałem..niech ktoś mnie poprawi)
Zbiornik płynu do spryskiwaczy jest pokazany na obrazku,natomiast po drugiej str. gdy otworzy się drzwi widać miarkę kontrolną zabrudzenia filtra powietrza ( nie wiem czy to jest wymagane na egz.)