Cytuj:
Koledzy pomóżcie mi bo mam problem. Przy Manie F2000 nie odpali mi ogrzewanie eberspacher. elektryk sprawdzal ten piec i mowi ze wszystko ok, sprawdzal ta pompke paliwa co jest w ramie i tez mowi ze ok ii ten wlacznik w kabinie tez byl sprawdzany i jest dobry i w czym tkwi problem??. a dawniej dzialalo normalnie poźniej zaczelo byc tak ze raz zapaliło a raz nie, a teraz juz wogole sie nie odezwie. co jest nie tak??
Na sam początek sprawdź wogóle jaki masz model ogrzewania, na samym ogrzewaniu lub pod maską po stronie pasażera powinna być naklejona naklejka z informacjami.
Ja w swoim mańku mam d3lc, Ty pewnie też, pamiętaj że 5-krotne nie wystartowanie ogrzewania zablokuje Ci je.
Ja tak miałem
http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... highlight= . Znajdź sobie instrukcje ogrzewania i zaprogramuj komputer, choć chyba powinno odpalić z ręcznego włącznika. Jak, by co pisz na pw mam instrukcję to Ci wyślę.
Jeżeli jest tak że kiedyś chodziło, a teraz po włączeniu całkowita cisza to masz zablokowane ogrzewanie w przypadku d3lc, najczęstsza przyczyna to pękający przewód paliwa, i u mnie tak było, choć kolejne powody to świeca, czujniki płomienia i przegrzania, ale paliwo to pierwszy krok do sprawdzenia.
W takim wypadku musisz znaleźć pompkę w ramie, zdejmujesz kable elektryczne podpinasz + i masą w miarę szybko dotykasz co wywoła ruch membrany, będziesz wiedział czy idzie paliwo (zdejmij przewód na wylocie), choć jak pęknięty przewód to i filterek powinien być suchy, bądź ubrudzony nie miłosiernie.
Jak sprawdzisz model i czy po włączeniu załącza się przynajmniej dmuchawa, daj znać będziemy szukać przyczyny i rozwiązania (mam namiary na speca od tego, który potrafi pisemnie podpowiedzieć).
A miga Ci wyświetlacz, dlatego, że ktoś odpiął wtyczkę od komputera, w ten sposób kasuje się ustawienia.