Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

W TRAKCIE JAZDY BEZ WZGLĘDU NA ŁADUNEK LUB BEZ ZACZYNA TRZĄŚĆ TAK JAKBY NIE DOSTAWAŁA PALIWA.KOMPUTER WYŚWIETLA TYLKO ZBYT WYSOKIE CIŚNIENIE WTRYSKU.PO ZGASZENIU USPOKAJA SIE NA JAKIŚ CZAS I PONOWNIE ZACZYNA.PALIWO JEST NA PEWNO CZYSTE I DOBRE,OBECNIE ZOSTAŁY WYCIĄGNIĘTE WTRYSKI,WYGLĄDA TO TAK JAKBY NIE DOSTAWAŁA PALIWA NA WSZYSTKIE CYLINDRY JEST TO MOTOR 420DCI EURO3 I EURO2.PROBLEM NASILIŁ SIĘ PO WYMIANIE FILTRÓW ON.

Użytkownik

Użytkownik

Objaw wygląda właśnie na zawieszający się wtrysk, ale żeby to zdiagnozować to musiał byś podpiąć pod kompa.
Sam możesz sprawdzić ilość paliwa z nadmiaru wtryskiwaczy
Odkręcasz go od głowicy i zaślepiasz metalowy przewód a z króćca w głowicy powinno wylecieć 100 ml na 1 min.
Sprawdź jeszcze sitka w smokach czy nie są zapchane i powiedz jak ci odpala.

Użytkownik

Użytkownik

ODPALA NORMALNIE BEZ PROBLEMU,JEDNO JAK I DRUGIE,UKŁAD PALIWOWY JEST WRĘCZ STERYLNY ODPADA ZANIECZYSZCZENIE.WŁAŚNIE POMPIARZ STWIERDZIŁ ZGON 2 WTRYSKIWACZY A POZOSTAŁE 4 PODOBNO NA 50%SPRAWNE,TO W JEDNYM Z AUT.JUTRO W DRUGIM SPRAWDZE TO CO MÓWISZ O PRZELEWIE I WIECZOREM DAM ZNAC.COŚ MI SIE WYDAJE ŻE PALIWKO WINNE DZIWNY ZBIEG OKOLICZNOŚCI NAGLE PADAJĄ WTRYSKI JUTRO ZABIORE PALIWO DO BADANIA,W PIĄTEK DAM ZNAĆ JAKIE EFEKTY PO REGENERACJI WTRYSKIWACZY.DZIEKI.

Użytkownik

Użytkownik

Tez mi sie wydaje to dziwne,żeby dwie fury padły jednocześnie.Ja stawiam na paliwo.Z resztą sam wiesz gdzie tankowałeś.A co do regeneracji wtryskiwaczy,to wydaje mi sie,że lepiej kupić nowe i mieć pewność,że ten temat jest załatwiony.

Użytkownik

Użytkownik

WITAM,CO DO PAIWA TO POSZŁO DZISIAJ DO ANALIZY A CO DO WYMIANY WTRYSKIWACZY...MOŻE I RACJA KUPIĆ NOWE ALE NAPRAWA A AUTORYZOWANYM WARSZTACIE NOWYMI CĘŚCIAMI JEST TANSZA A GWARANCJA JAK NA NOWE 12 MIESIĘCY WIEC KALKULACJA PROSTA.POMPIARZ RECZY GŁOWA .

Użytkownik

Użytkownik

Gwarancja 12m-cy,pod warunkiem,że nie będzie to wina paliwa.A wina paliwa to 90% odrzuconych reklamacji.

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]