Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 14 lut 2010, 15:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1847761
Samochód: Actros

Mam mały problem mianowicie w samochodzie został wymieniony IC bo był strzelony oraz turbo, ale po tygodniu jazdy okazuje się że w układzie jest olej ale nie z turbo tylko z odmy :/ I tu pytanie bo szkoda mi trochę pracy czyszczenia wszystkiego i generalnie nie ma na razie zgody na robie silnika dlatego auto musi tak jeździć jak jeździ... A pytanie brzmi czy rurę z odmy z odpowietrzenia skrzyni korbowej mogę skierować do jakiegoś zbiornika metalowego zamiast do rury która idzie z filtra do turbo?? Czyli zastosować tzw. Oil catch can :mrgreen:

Post Wysłano: 14 lut 2010, 17:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: man

kolego ja mam rure z odmy wprowadzona zboku tak.przy turbo wkrecony jest korek i to wszystko:) a jezeli tobie olej odma sadzi to zbiornczek ze przy wycieku nie było

Post Wysłano: 14 lut 2010, 19:16

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1847761
Samochód: Actros

A pytanie... jak sprawdzić "odme" ten zaworek cały ?? jest jakiś test na to czy membrama trzyma??

Post Wysłano: 14 lut 2010, 20:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: man

z tego co sie domyslam to tam jest gabka, ale nie jestem pewny. a odma słuzy do odpowietrzenia silnika a nie zeby olej od :> prowadzac

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]