Cytuj:
Takeście się koledzy rozpędzili z poprawianiem bądź co bądź koszmarnego błędu, że sami merytoryczny popełniacie.
Kurs na przewóz rzeczy można zrobić już po uzyskaniu kat. B, jednakże pożytek z niego może mieć jedynie ktoś kto będzie owe "rzeczy" przewoził pojazdami odpowiednimi dla tylko i wyłącznie tej kategorii. Dla chcących kierować pojazdami kat. C i C+E w przyszłości robienie kursu na przewóz rzeczy przed ich uzyskaniem w świetle przepisów które zmieniły się 10 września 2009 roku jest całkowicie pozbawione sensu.
Kolego to powiedz mi w takim razie jak to jest mozliwe ze ja mam kurs na przewóz rzeczy i w rubryce kat.prawa jazdy mam wbite tylko kat.B a bez problemu znalazłem prace jako kierowca wywrotki pozniej poszedłem do innej firmy też bez problemu jeździłem z naczepą po kraju a teraz jestem już w innej firmie i śmigam autem do 12T DMC wszędzie sprawdzali moje papiery i nikt sie nie doczepil ze na zaświadczeniu pisze mi tylko kat.B??
Powiem Ci czemu bo to jest bez znaczenia moj ojciec tez ma kurs na przewóz rzeczy i w tej rubryce pisze mu kat.ABCDE liczy sie tylko to ze przeszedłeś szkolenie i masz papierek.
JA gdy robiłem kurs na przewóz rzeczy byłem w trakcie robienia prawa jazdy kat.C
Reasumując być moze na kurs bez kat.C juz cię nie przyjmą( ja robiłem to prawie 2 lata temu ) ale jezeli masz juz kurs i masz tam tylko kat.b to mozesz smigac ja jestem tego zywym przykładem
Pzdr
PS. Jeżeli dalej upierasz sie kolego przy swoim to pokaz mi taki przepis ktory mowi ze ten moj kurs jest nie wazny lub nie pozwala on mi proawdzic pojazdów pow. 3.5T
Nie ma takiego przepisu.