Witam!
Koledzy mam pytanie, posiadam PJ kat. C od 2005 roku.
Dzisiaj zdałem kat. D.
Chcę zrobić kurs na przewóz rzeczy do kat. C na starych zasadach.
Jak to zrobić żeby wydali mi nowe prawo jazdy z już wbitą kat. D i kursem na przewóz?
Czy muszę jakoś wstrzymać wysyłkę wniosku o wydanie PJ. D z WORDA? Zanim nie zrobię kursu, tak, aby nie płacić 2 razy za wydawanie prawa jazdy.
Pozdrawiam.
Kolego ctr_tomi w twoim wypadku proponuje odpuścić kurs na przewóz rzeczy a zrobić w dowolnym OSK bądź WORD szkolenie okresowe (z zakresu przewozu rzeczy) w formie 35 h za jakieś 400 - 650zł w zależności od miejsca, czyli krótko mówiąc dawny kurs na przewóz rzeczy. Odbębnisz ten kursik dostaniesz zaświadczenie o ukończeniu tego szkolenia, zrobisz badania, psycho i z tymi papierami udajesz się do WK tam robią Ci prawko. Otrzymasz nowe prawo jazdy z kategorią B,C (i z datą ważności na 5 lat) oraz z kat.D.
Tylko jeśli potem zechcesz robić kwalifikacje wstępną dla kategorii D to znów będziesz musiał robić te same czynności co przy C będziesz robił teraz.
Ze mną na kursie jest chłopak, co ma prawko D od 93 roku, teraz robi C, z tego co się dowiadywał, to nie musi iść na ten skrócony kurs na przewóz rzeczy, tylko właśnie na tych starych zasadach, za 400 zł i 2 dni.
Ze mną na kursie jest chłopak, co ma prawko D od 93 roku, teraz robi C, z tego co się dowiadywał, to nie musi iść na ten skrócony kurs na przewóz rzeczy, tylko właśnie na tych starych zasadach, za 400 zł i 2 dni.
Wczoraj zapisałem się na kurs na przewóz rzeczy. W OSK poinformowano mnie, że nie mogę zrobić badań okresowych jeżeli nie mam zrobionego kursu. Czyli musi być kolejność kurs - badanie okresowe i dopiero wtedy wpiszą do PJ, a jak się nie miało nic tylko i wyłącznie pj to tylko takie wyjście.
Koszt kursu w Zamościu (Wurex) - 700zł, podobno już ostatni na starych zasadach.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 15 gości