Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Prawo jazdy.
Post Wysłano: 26 wrz 2010, 19:45

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: nieposiadam

Witam Panowie. Chciałbym zrobić prawo jazdy i pracować jako
kierowca dostawczaka. Moje pytanie jest następujące. Czy do pracy w transporcie muszę mieć jakieś doświadczenie w kierowaniu samochodem, np: Żeby dostać pracę jako kierowca muszę mieć staż w prowadzeniu samochodu osobowego, czy po prostu po zrobieniu prawa jazdy na samochody do 3.5 ton mogę pracować jako kierowca?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)

Post Wysłano: 26 wrz 2010, 19:53

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7799641

Doświadczenia nie musisz mieć, nie jest obowiązkowe. Aczkolwiek dużo łatwiej znaleźć pracę, gdy posiadasz owe doświadczenie.

Post Wysłano: 26 wrz 2010, 19:59

Ja na Twoim miejscu w ogóle nie robiłbym prawka, tylko od razu poszedł szukać pracy.

Zróbcie z tym porządek, błagam.

Post Wysłano: 26 wrz 2010, 20:56

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: nieposiadam

Cytuj:
Ja na Twoim miejscu w ogóle nie robiłbym prawka, tylko od razu poszedł szukać pracy.

Zróbcie z tym porządek, błagam.
Tak, tylko teraz nasuwa się pytanie kto przyjął by osobę na stanowisko kierowcy bez prawa jazdy...

Dziękuje za odpowiedzi :)

Post Wysłano: 26 wrz 2010, 21:04

Cytuj:
Tak, tylko teraz nasuwa się pytanie kto przyjął by osobę na stanowisko kierowcy bez prawa jazdy...
Nie zrozumiałeś o co mi chodziło?

Ja napiszę Ci, że potrzeba rok doświadczenia, a ktoś inny napisze, że potrzeba pięć lat doświadczenia, natomiast potencjalny pracodawca będzie wymagał trzy lata doświadczenia.... Jeśli znajdziesz ogłoszenie, idź i zapytaj czy Cię przyjmą. Najczęściej w ogłoszeniach podane jest ile doświadczenia wymaga się od potencjalnego kandydata do pracy.

Jeśli chcesz być kierowcą, to jakieś minimum samodzielności jest niezbędne.

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]