Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 paź 2010, 0:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9762880

Witam wszystkich mam pytanko:
od 3 lat mieszkam za granicą mieszkanie w Polsce sprzedałem i nie posiadam stałego meldunku w Polsce, zdałem C potem E no i niedługo mam egzamin z kwalifikacji przyspieszonej. Nasłuchałem się różnych stwierdzeń iż bez meldunku w Polsce nie dadzą mi prawka, (jeszcze nie byłem odebrać tego co zdałem i czekam na kwalifikacje jak zdam żeby wpisali )
Co prawda gdzieś jest napisane w przepisach że co najmniej trzeba przebywać 185 dni w kraju ale jak im to udowodnić?( dowodu osobistego nie wymieniałem i jest jeszcze stary meldunek wpisany mam nadzieję że baba nie ma możliwości sprawdzenia w meldunkowym wydając prawko to może się uda )
Miał ktoś z was taki problem a jak tak to jak to obejść.
z góry dzięki za info.

Post Wysłano: 09 paź 2010, 8:20

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH13

Cytuj:
Co prawda gdzieś jest napisane w przepisach że co najmniej trzeba przebywać 185 dni w kraju ale jak im to udowodnić?( dowodu osobistego nie wymieniałem i jest jeszcze stary meldunek wpisany mam nadzieję że baba nie ma możliwości sprawdzenia w meldunkowym wydając prawko to może się uda )
Miał ktoś z was taki problem a jak tak to jak to obejść.
z góry dzięki za info.
A niby co masz obchodzić ? Przeciez w dowodzie masz stary meldunek, więc w czym problem ?
Teraz jest wolność a nie komuna i mozesz przebywać gdzie chcesz. Skoro masz ( jeszcze ) meldunek w Polsce, to nikt nie będzie stwarzał problemów.
Gorzej z korespondencją. Mozesz zostawić adres korespondencyjny kogoś z rodziny czy znajomych aby poczta do Ciebie przychodziła na jego adres.
Jeszcze lepszym rozwiązaniem jest, aby ktoś z rodziny lub znajomy zameldował Cię na okres tymczasowy, np 3 miesiące.

Post Wysłano: 09 paź 2010, 11:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No ok ale mnie interesuje czy baba w wydziale komunikacji co prawko wydaje ma wgląd do personalnych z meldunku z automatu

Post Wysłano: 09 paź 2010, 11:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Mam podobnie - musi ktoś napisać oświadczenie, że przebywasz w jego mieszkaniu więcej niż 185 dni w roku, i że wyraża zgodę na umieszczenie tego adresu na Twoim prawie jazdy ;)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 09 paź 2010, 19:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

I po takim oświadczeniu wydają bez problemu tak?

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]