witam to jest moj pierwszy most wiec proszę o wyrozumiałość. robie kwalifikacje wstepna przyspieszona w poznaniu posiadam prawko na C+E.szkolenie e-learningowe czyli oglądam sobie filmiki i tam zauważyłem ze jest napisane ze to kurs KW na C czyli mam rozumiec ze nie bede mogl jeździć tirem ??
mam nadzieje ze mnie zrozumieliscie
robi się na całą grupę kategorii: C / C1 / C+E / C1+E
lub D / D1 / D+E / D1+E
Bez względu jakie masz kategorie prawa jazdy lub jakie zdobędziesz w przyszłości, na Świadectwie Kwalifikacji Zawodowej będą wymienione wszystkie kategorie danej grupy.
Natomiast często w języku potocznym upraszcza się tę pisownie i pisze o KW na kat. C lub D, żeby było krócej.
Czyli czy masz kat. C prawa jazdy, czy C+E, to po skończonej kwalifikacji lub szkolenie okresowym i tak będziesz miał świadectwo na kat. C / C1 / C+E / C1+E.
a czy jest mozliwosc odbycia tego kursu w domu jesli bym posiadał haslo i swój login, bo to jest bez sensu jechanie 30 km do poznania aby posiedzieć sobie przy komputerze. po 3h ostentacyjne prosi mnie o wyjscie z pokoju. w osrodku nie rozumieja ze ja tez pracuje (tak samo jak oni )ze nie moge wziąć az 3 tygodni wolnego czy to tylko zalezy od chęci faceta co ma loginy, tlumaczy sie tym ze nie mozna a pytam sie go a gdzie to jest napisane.
nie potrafi mi tego wyjaśnić??
wiec czy jest to gdzieś napisane w jakims rozporządzeniu
czy to zależny od jego chęci
czy znacie przypadki ze ktos robil w domu i nie bylo problemów
z gory dziekuje
GG: 0
Ja robiłem w domu, ale po "cichu". Mo znajomy ma ośrodek to się dogadaliśmy, ale jak była jakaś kontrol to musiałem jechać do ośrodka...
_________________ B - 03.11.2008r. C - 13.05.2010r. CE - 07.07.2010r. D - 04.04.2012r. DE - 04.04.2013r. KW - 23.11.2010r. Karta kierowcy - 26.10.2010r.
Dawniej można było zaliczyć wykłady w domu poprzez e-learning - ja tek jeszcze robiłem. Ale potem znowelizowali ustawę i teraz jest zapis, że zajęcia muszą się odbywać w sali wykładowej pod okiem nauczyciela.
Chyba ze znajdziesz jakiś ośrodek, który robi to "po ciuchu".
Czy kwalifikacje wstępną lepiej robić w ośrodku, który ma jazdę w warunkach specjalnych na symulatorze czy na płycie?ale tam chyba rzadko kiedy zajęcia są indywidualne. Dużo ośrodków korzysta z mobilnych symulatorów cargo i podobno ludzie sobie chwalą, wiecie coś o tym?
. Dużo ośrodków korzysta z mobilnych symulatorów cargo i podobno ludzie sobie chwalą, wiecie coś o tym?
Ja byłam na takim symulatorze i jakoś mi się nie podbało uważam ,że to dobre dla kogoś kto dopiero ma zacząc jeździć cieżarówką a nie już po egzaminie.Mnie to nudziło.
_________________ szumia jodły na gór szczycie,kocham disco ponad życie
symulator to nie to samo co płyta poślizgowa... Symulator niby odzwierciedla zachowanie pojazdu, ale nigdy nie będzie to na tyle realistyczne jak prawdziwa jazda w poślizgu. A dwa, że nie każdy wytrzymuje w symulatorze więcej jak 5 minut. Znam przypadki, że po paru minutach wysiadali i zbierało ich do rzygawek po takim kołysaniu w symulatorze
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 14 gości