Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 01 gru 2010, 22:08

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Lublin2QCSNY

ITS w Radomiu prowadzi w swojej szkole kursy kat D z Kwalifikacja wstępną w zamian za to ze bedziesz przez okreslony czas u niego jezdzil po miescie.Ktos wie na czym to polega?Czy ktos Skorzystał z tej oferty?Na jakich warunkach się wtedy pracuje?Prosze o odpowiedz bo powaznie sie zastanawiam

Ostatnio dostałem ofertę pracy w ITS Michalczewski w Warszawie. Jest to ajent więc stawka godzinowa ok. 10-12 zł/h na rękę. Nie znam dokładnie ich warunków, ale podobna firma, tylko Mobilis też zaoferowała mi pracę. Na początku 10 DNI SZKOLENIA ZA DARMO, potem 3 miesiące umowa zlecenie, potem 3 miesiące okres próbny, potem umowa o pracę do 2013r. bo do tego roku mają umowę z miastem. Jeśli potem wygrają przetarg, to pewnie przedłużą umowę. Stawka 10 zł/h na rękę, plus niby jakaś premia.

Z tym kursem, to pewnie robisz u nich, potem lojalka na jakiś czas i spłacasz to, a w międzyczasie musisz u nich pracować. Zadzwoń i zapytaj.

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Ostatnio dostałem ofertę pracy w ITS Michalczewski w Warszawie. Jest to ajent więc stawka godzinowa ok. 10-12 zł/h na rękę. Nie znam dokładnie ich warunków, ale podobna firma, tylko Mobilis też zaoferowała mi pracę. Na początku 10 DNI SZKOLENIA ZA DARMO, potem 3 miesiące umowa zlecenie, potem 3 miesiące okres próbny, potem umowa o pracę do 2013r. bo do tego roku mają umowę z miastem. Jeśli potem wygrają przetarg, to pewnie przedłużą umowę. Stawka 10 zł/h na rękę, plus niby jakaś premia.

Z tym kursem, to pewnie robisz u nich, potem lojalka na jakiś czas i spłacasz to, a w międzyczasie musisz u nich pracować. Zadzwoń i zapytaj.
Znam takie zasady i wielkie dzięki za odpowiedz.Z tego co wiem to w ITS za kurs podpisujesz Cyrograf na 3lata.Chciałbym poznac opinie osób którzy poszli na to w ITS Radom lub Którzy tam wogóle pracują i Znają temat.Zależy Mi na odp ponieważ chcę Jezdzic,potrzebuje pracy a koszty zrobienia okładek na wlasna ręke to Zbyt wielkie na mnie sumy

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6760669

nie wiem jak jest w ITS radom, ale u mnie podobnie mozna dogadac sie z komunikacja publiczna w krakowie czyli MPK. tyle ze prawko D juz raczej trzeba miec. oni placa za kwalifikacje, po czym cyrograf na 2-3 lata stalej pracy u nich. to jest dobre dla kogos kto sie nastawial na autobusy miejskie a ciezko z kasa. ja ci radze jednak zorientowac sie, co w przypadku gdybys chcial zerwac umowe wczesniej - roznie moze byc. mozliwe ze kaza ci wtedy oddac cala kase, ktora w ciebie zainwestowali, niewazne ile juz odrobiles. jak to mowia - poki jest dobrze, to jest dobrze - gorzej jak sie cos z*ebie. aha no i zorientuj sie na jakich warunkach odbywa sie splacanie tej kwoty za prawko i kw. ja slyszalem, ze gdzies nie wyplacaja ci premii albo potracaja jakas stala kwote z kazdej wyplaty. wiadomo ze nikt ci takiej kasy za darmo nie da, oni musza to jakos uzyskac z powrotem. zorientuj sie naprawde dokladnie we wszystkim, bo cyrograf na 3 lata za taki dlug to powazna sprawa. powodzonka

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
nie wiem jak jest w ITS radom, ale u mnie podobnie mozna dogadac sie z komunikacja publiczna w krakowie czyli MPK. tyle ze prawko D juz raczej trzeba miec. oni placa za kwalifikacje, po czym cyrograf na 2-3 lata stalej pracy u nich. to jest dobre dla kogos kto sie nastawial na autobusy miejskie a ciezko z kasa. ja ci radze jednak zorientowac sie, co w przypadku gdybys chcial zerwac umowe wczesniej - roznie moze byc. mozliwe ze kaza ci wtedy oddac cala kase, ktora w ciebie zainwestowali, niewazne ile juz odrobiles. jak to mowia - poki jest dobrze, to jest dobrze - gorzej jak sie cos z*ebie. aha no i zorientuj sie na jakich warunkach odbywa sie splacanie tej kwoty za prawko i kw. ja slyszalem, ze gdzies nie wyplacaja ci premii albo potracaja jakas stala kwote z kazdej wyplaty. wiadomo ze nikt ci takiej kasy za darmo nie da, oni musza to jakos uzyskac z powrotem. zorientuj sie naprawde dokladnie we wszystkim, bo cyrograf na 3 lata za taki dlug to powazna sprawa. powodzonka
Doskonale zdaję sobie z tego Sprawe,tym Bardziej że pan Michalczewski nie ma cudownej opinii ale widze ze sporo mlodych łepków tak jeżdzi. Najbardziej chodzi mi o to żeby zrobic Prawko i miec okładki w ręku.Jak odrobię prawko,Mogę szukac czegos innego.Co prawda na autobusie nie ma pienedzy jak na Cięzarówce ale pracy nie brakuje,przynajmniej w Radomiu

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

zgadza sie, to jest w tym najlepsze - jestes mlody bez doswiadczenia, a mimo to od kopa dostajesz papierki i pewna robote. na zachodzie to bardzo popularne, glownie w ciezarowkach. poza tym jak sie skonczy umowa to mozesz odejsc, a w CV juz mozesz sie chwalic doswiadczeniem i praca na stanowisku. wiesz, roznie moze byc. opinie moze byc rozne, ale jak to mowia - gdzie 2 polakow, tam 3 zdania. moze nie bedzie tak zle, najwazniejsze to wszystko dobrze przemyslec zanim sie zobowiazesz

Użytkownik

Użytkownik

Tak się składa, że bardzo dobrze znam firmę ITS Michalczewski. Powiem Ci, że na pracę w Radomiu to raczej nie licz. Zapewni Ci pracę, ale w Warszawie bo tam brakuje kierowców...
W Warszawie jest "hotel" dla kierowców poza tym w budowie jest kolejny, chyba nawet 7 piętrowy ma być (głównie na euro 2012), więc myślę, że mógłbyś liczyć na zakwaterowanie...

D - 04.04.2012r.
DE - 04.04.2013r.
KW - 23.11.2010r.
Karta kierowcy - 26.10.2010r.

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
zgadza sie, to jest w tym najlepsze - jestes mlody bez doswiadczenia, a mimo to od kopa dostajesz papierki i pewna robote. na zachodzie to bardzo popularne, glownie w ciezarowkach. poza tym jak sie skonczy umowa to mozesz odejsc, a w CV juz mozesz sie chwalic doswiadczeniem i praca na stanowisku. wiesz, roznie moze byc. opinie moze byc rozne, ale jak to mowia - gdzie 2 polakow, tam 3 zdania. moze nie bedzie tak zle, najwazniejsze to wszystko dobrze przemyslec zanim sie zobowiazesz
Właśnie dobrze mówisz,Młody bez praktyki wszędzie roboty nie dostanie a tutaj od razu a potem jakies 3 lata jazdy masz wpisane

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Tak się składa, że bardzo dobrze znam firmę ITS Michalczewski. Powiem Ci, że na pracę w Radomiu to raczej nie licz. Zapewni Ci pracę, ale w Warszawie bo tam brakuje kierowców...
W Warszawie jest "hotel" dla kierowców poza tym w budowie jest kolejny, chyba nawet 7 piętrowy ma być (głównie na euro 2012), więc myślę, że mógłbyś liczyć na zakwaterowanie...
Własnie o tej rzeczy tez słyszałem i to juz jakies 3lata temu.Pamiętam jak jeszcze nie mial Solarisów w Radomiu to wisiały ogłoszenia w Autobusach,codziennie jezdzilem liniami robionymi przez Michalczewskiego wiec widziałem.Prawdą jest ze w Warszawie co prawda daje zakwaterowanie ale stawki Radomskie?Chyba kolego Sporo wiesz wnioskując po Fotce? :)

Cytuj:
u mnie podobnie mozna dogadac sie z komunikacja publiczna w krakowie czyli MPK. tyle ze prawko D juz raczej trzeba miec. oni placa za kwalifikacje, po czym cyrograf na 2-3 lata stalej pracy u nich
Mój znajomy pracuje od kilku miesięcy w MPK w Krakowie. Firma nie zatrudnia już na umowę o pracę, ale na własnej działalności. Ma 24,50 zł/h, robi około 200h w miesiącu więc po odliczeniu działalności zarabia bardzo dobre pieniądze. Zatrudnianie na działalność bierze się prawdopodobnie z tego, że na krakowski rynek wszedł Mobilis, ma teraz 4 linie i stara się o następne więc jeśli wygra przetargi na obsługę nowych linii, to wtedy łatwo będzie pozbyć się nadmiaru kierowców z MPK, bo na działalności można się pożegnać z dnia na dzień.

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
u mnie podobnie mozna dogadac sie z komunikacja publiczna w krakowie czyli MPK. tyle ze prawko D juz raczej trzeba miec. oni placa za kwalifikacje, po czym cyrograf na 2-3 lata stalej pracy u nich
Mój znajomy pracuje od kilku miesięcy w MPK w Krakowie. Firma nie zatrudnia już na umowę o pracę, ale na własnej działalności. Ma 24,50 zł/h, robi około 200h w miesiącu więc po odliczeniu działalności zarabia bardzo dobre pieniądze. Zatrudnianie na działalność bierze się prawdopodobnie z tego, że na krakowski rynek wszedł Mobilis, ma teraz 4 linie i stara się o następne więc jeśli wygra przetargi na obsługę nowych linii, to wtedy łatwo będzie pozbyć się nadmiaru kierowców z MPK, bo na działalności można się pożegnać z dnia na dzień.
Bo MPK dostaje po pupie prawie w kazdym miescie.W Radomiu potyka sie o ITS od połowy lat 90.Jakis rok lub dwa lata Temu sciągnął do Radomia wiekszą liczbę 12metrowych Solarisów i przejął od razu kilka linii.MPK Radom robi równierz literowe linie podmiejskie.Linię ''A'' Radom-Jedlanka robo już ITS.Na Linie E gdzieś wstronę Wierzbicy podstawił głównie 20letnie Setry Pan bodajże Chełminski.Do Mniszka jeżdziła Linia D lecz pojawil się pan Walkiewicz ze Swoją linia W i Wygryzl MPK z tej trasy Które jest sporo do tyłu chocby na tej trasie.Pan Walkiewicz zaczynał na Jelczach PR110Lux i D120 a Teraz Wsiadamy w całkiem niezłe Ciepłe i wygodne Many i Renaulty FR1

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
wiesz, że nawet o tym nie wiedziałem? ale myślę, że tak czy siak, jakby ktoś chciał to robotę by pewnie dostał. mobilis już od dawna obsługuje ważną linię 152 (żółte "18" solarisa)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Bo MPK dostaje po pupie prawie w kazdym miescie.W Radomiu potyka sie o ITS od połowy lat 90.Jakis rok lub dwa lata Temu sciągnął do Radomia wiekszą liczbę 12metrowych Solarisów i przejął od razu kilka linii.MPK Radom robi równierz literowe linie podmiejskie.Linię ''A'' Radom-Jedlanka robo już ITS.Na Linie E gdzieś wstronę Wierzbicy podstawił głównie 20letnie Setry Pan bodajże Chełminski.Do Mniszka jeżdziła Linia D lecz pojawil się pan Walkiewicz ze Swoją linia W i Wygryzl MPK z tej trasy Które jest sporo do tyłu chocby na tej trasie.Pan Walkiewicz zaczynał na Jelczach PR110Lux i D120 a Teraz Wsiadamy w całkiem niezłe Ciepłe i wygodne Many i Renaulty FR1
powiem ci, że mpk kraków dość dobrze się trzyma. jedyna konkurencja chyba to tele-bus i ten Mobilis, ale ponoć (jak twierdzi kolega wyżej) tylko na 4 liniach, choć ja osobiście widziałem ich tylko na jednej, a podróżuję mpk bardzo często i w różne miejsca. linie podmiejskie (sam dojeżdżam) też obstawiają tylko scanie, solarisy i autosany mpk, czasem załapię się do siebie na nowego jelcza na CNG. pojazdy też maja niczego sobie, ostatnio kupili też nową partię przegłubowych mercedesów. a w warszawie dalej śmigają ikarusy :)

Użytkownik

Użytkownik

Radom sciąga uzywane przegubowe Many,stare Jelcze PR110 Przerabia na gaz CNG oprócz tego Solarisy Urbino12 nówki sztuki,najnowsze na CNG.Od paru lat jeżdza 12 metrowe Neoplany kupione chyba ponad 10 lat temu jako nowe.No i nowe małe Jelcze na Podwoziu Mercedesa na linie nocne.Zadnego Ikarusa nie Ma oprócz maskotki 280 w stanie laleczka i jednego Jelcza l11 w tym samym Stanie:)Tabor MPK Radom bardzo przyzwoity tylko cięzka rywalizacja z prywaciarzami.Wciąż czekam na opinie warunków pracy w ITS :]

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Własnie o tej rzeczy tez słyszałem i to juz jakies 3lata temu.Pamiętam jak jeszcze nie mial Solarisów w Radomiu to wisiały ogłoszenia w Autobusach,codziennie jezdzilem liniami robionymi przez Michalczewskiego wiec widziałem.Prawdą jest ze w Warszawie co prawda daje zakwaterowanie ale stawki Radomskie?Chyba kolego Sporo wiesz wnioskując po Fotce? :)
No nie zaprzeczę sporo wiem, ale ja bardziej obracam się w temacie ciężarówek chociaż w ITS na autobusie jeździ mój brat :) Na pewno drzwi w WWA stoją przed Tobą otworem na Rdm raczej bym nie liczył. Z tymi stawkami to nie wiem ile daje w WWA (chyba nie za wiele), ale od czegoś trzeba zacząć. Ja nie wiem czy sam nie będę zmuszony jeździć tyle, że ciężarówką za śmieszne pieniądze (oczywiście niestety nie w ITS)...
Pozdrawiam!

D - 04.04.2012r.
DE - 04.04.2013r.
KW - 23.11.2010r.

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
No nie zaprzeczę sporo wiem, ale ja bardziej obracam się w temacie ciężarówek chociaż w ITS na autobusie jeździ mój brat :) Na pewno drzwi w WWA stoją przed Tobą otworem na Rdm raczej bym nie liczył. Z tymi stawkami to nie wiem ile daje w WWA (chyba nie za wiele), ale od czegoś trzeba zacząć. Ja nie wiem czy sam nie będę zmuszony jeździć tyle, że ciężarówką za śmieszne pieniądze (oczywiście niestety nie w ITS)...
Pozdrawiam!
Niestety?To po co Ci tyle kategorii?:)Ja dzis żałuję ze od razu nie Zrobiłem C+E gdy to jeszcze było tansze.Dziś pewnie bym jeździł w jednej firmie z ojcem nawet w podwójnej i miałbym z głowy:)Teraz Jeżdze ale Busem lecz robota sie konczy i mglista przyszłosc...

Użytkownik

Użytkownik

Lecz gdybys sie przypadkiem dowiedział To Wal Na ten temat jak w dym :D

Cytuj:
jedyna konkurencja chyba to tele-bus i ten Mobilis, ale ponoć (jak twierdzi kolega wyżej) tylko na 4 liniach, choć ja osobiście widziałem ich tylko na jednej, a podróżuję mpk bardzo często i w różne miejsca.)
152, 178, 304 i 417 od niedawna.

Jeśli chodzi o ITS, to wysłałem do nich maila z aplikacją, raczej z ciekawości czy będzie jakiś odzew i na drugi dzień dostałem odpowiedź, że zapraszają mnie na wstępną rozmowę od poniedziałku do czwartku w określonych godzinach. Ciekawostką był MOBILIS w Warszawie: facet zadzwonił do mnie po 10 min od wysłania aplikacji. Niestety 10 dni szkolenia za darmo (nie jestem frajerem, żeby za darmo pracować) skutecznie mnie zniechęciło.

Użytkownik

Użytkownik

I co Wolfzan postanawiasz podjąc pracę w ITS?

P.S. Sory nie doczytałem, że z ciekawości wysłałeś aplikację...

D - 04.04.2012r.
DE - 04.04.2013r.
KW - 23.11.2010r.

Cytuj:
I co Wolfzan postanawiasz podjąc pracę w ITS?

P.S. Sory nie doczytałem, że z ciekawości wysłałeś aplikację...
Na razie nie zdecydowałem się na to.

Mógłbyś podrzucić na PW jakie tam warunki są, jaka umowa, jaka kasa i czy rzeczywiście obciążają za wszystko co się da?