Czy orientujecie się jakie jest spalanie oleju napędowego na jedna motogodzinę w poszczególnych ciężarówkach? Jeśli ktoś z Was ma konkretne informacje, proszę o wypowiedzenie się na ten temat.
_________________ Jeśli coś kochasz, zwykle nie jest to pracą,
talent nie idzie w parze z wysoką płacą.
Volvo FH 440 - 3L/h, dużo ciężarówek pokazuje taki właśnie wynik na komputerze
_________________ Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.
GG: 0
Samochód: duży z naczepą
Duża rozbieżność widzę jest wśród poszczególnych producentów. Stralis II E5 450 wg. komputera na zimnym silniku 1,7l a na "ciepłym" 0,9 - 1,1l
_________________ Jezus też palił !!! wszyscy palili !!! to prawda, tym wszystkich których "uzdrowił"? dał poprostu pare gramow ze swojej plantacji!! ot cała prawda!
Dzisiaj w ramach szkolenia na zajezdni spojrzałem ile spala na biegu jałowym autobus Volvo 7700 (solówka) z silnikiem o pojemności 7284 cm3.
Były to 3-4 l/h.
Mam druga premiumke mam zawsze ok 2l na godzinę do tego spalanie co prawda wokół komina ale jednak tonaż jest ok 10 l i spalanie wyszło wg komputera na całym baku 34,2 i wg wyliczeń dokładnie tyle samo co do setki. Przesiadłem się na inna premiumke i zobaczę jak w niej wychodzi spalanie
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 5 gości