Trochę czasu minęło od Wakacji,ale dopiero dziś zachciało mi się dać zdjęcia z moich tegorocznych wakacji.To będzie moja pierwsza opisana trasa i proszę o rady.
TRASA POLSKA-WIELKA BRYTANIA-POLSKA
Nasza Maszyna w tegorocznych Wakacjach
Wtorek 06.07.10
Lecimy na Świecko/Nevada/Korek
PawTrans/Niemcy-Wiatraki
Niemcy
Volvo nas bierze/Bierzemy Naszego
Cały czas Germany
Kolejna odsłona za jakiś czas
_________________ Najpiękniejsza muzyka to ryk Silnika Fotogaleria Mistera Zapraszam : viewtopic.php?f=7&t=24913
Fajne fotki, ale podpisuje się pod kolegami, opis jakiś i byłoby ciekawie, co do firmy to kiedyś (dawno już) rozmawiałem w porcie w Dublinie z drajwerem z "Lecho Transu", z tego co opowiadał to spoko frma
Więc nadarzyła się okazja pojechać z Wujkiem w Trasę przedtem musiałem sobie załatwić Urlop w robocie na Miesiąc
Więc Urlop brałem od 8 Lipca a już 9 Lipca Rano już mieliśmy Ruszać na Wyspę oczywiście musiałem dojechać do Wsi gdzie mój Wujek Mieszka(Okolice Poznania)Pierwszy lepszy Autobus i Popołudniu byłem na miejscu ;]
Trasa
PL-GB-PL
Mapa Podróży
A-Start z Połajewa
B-1 Rozładunek w Silsden
C-2 Rozładunek w Bradford
1 Dzień
09.07.2011
Rano pobudka o 8 Rano małe mycie zapakować wszystkie pierdoły do Torby i zanieść do Auta.Po drodze odwiedziłem Sklep i kupiłem parę nie zbędnych rzeczy jak Bułki na drogę Chleb,smarowidło,Ser,Szynka itd.Gdzieś tak przed 9 byliśmy już w Samochodzie spakowani na Drogę i gotowi do Jazdy i po chwili Kumpel Do mnie dzwoni i Pyta się czy już wystartowaliśmy bo razem z Ojcem stoją w Pniewach i robią Pauzę i powiedziałem że za 1 godzinę będziemy w Pniewach to szykuj aparat i cykaj fotkę :E A on nie ma Sprawy.Więc mówiłem Wujkowi że Kumpel z Osiedla będzie w Pniewach i zrobi na fotkę a on żeby nie tylko fleshem po oczach I tak wyruszaliśmy w Kierunku Szamotuł potem na Pniewy i mijaliśmy Firmę Sano.Dojeźdzamy do Pniew i Kris dzwoni i mówi że stoi na krzyżówce i szybko żeby zdążyć jeszcze na zielonym i tak Pan Kris zrobił dwie fotki a Wujek dwa razy zatrąbił pokazałem mu rękę i tak mieliśmy Pniewy za plecami i Kierowaliśmy się w Kierunku Nevady.
I Tak na Nevadzie byliśmy o 12 zajechaliśmy i poszukaliśmy wolnego Miejsca koło Restauracji.Wujek poszedł do kibelka a ja szybko na dwór i Cyk fotkę Naszego Sprzętu
Włączyłem jeszcze postojówki i sprawdziłem czy wszystkie żarówki są dobre w Koniu i Naczepie i wszystkie był sprawne
Potem poszliśmy do Baru zamówiliśmy sobie po Grochówce jak zjedliśmy po poszliśmy zakupić Autostrady na Kwitku
I tak po zakupieniu kwitku poszliśmy na zakupy do Sklepu,kupiliśmy same pierdy i Cena też była wysoka i potem zanieśliśmy jedzenie do Auta połowę włożyliśmy do lodówki połowę do góry na łóżko.I Tak najedzeni grochówką wyjechaliśmy z Nevady kierując się na Świecko albo jak kto woli Granice PL-D
13:50 zajechaliśmy do Świecka i potem już wjechaliśmy na 12 i nic ciekawego się nie działo jak to Droga Nudy
Pauza 45 minut na kawę i zjedzenie trochę co nie co
O 19 zjeżdzamy na Parking bo skończył się czas Pracy i trzeba zrobić Pauzę do Rana
Kolejna odsłona za jakiś czas Zapraszam do komentowania i oceniania
_________________ Najpiękniejsza muzyka to ryk Silnika Fotogaleria Mistera Zapraszam : viewtopic.php?f=7&t=24913
No fajnie fajnie
Tylko umyj może szybę i wtedy rób fotki bo na brudnej te zdjęcia czasami tracą urok. Wiem że podczas jazdy zabrudzi się ale to nie trwa długo więc może warto się nad tym zastanowić Jako druga sprawa to trochę szkoda że taki opis skąpy, bo na brak zdjęć narzekać nie można, ale od czasu trasy trochę minęło więc może nie pamiętasz, jeśli masz jakieś notatki to spróbuj trochę opis rozwinąć
I to tyle z mojej strony, mam nadzieję że Cię nie uraziłem wytykaniem błędów ale pisze po to aby Twoja następna odsłona opisu była lepsza Ale szyby teraz nie umyjesz
Jak na początek jest dobrze Moja rada to następnym razem jeśli robisz zdjęcia a szyba jest pełna różnego rodzaju owadów przyłóż aparat do szyby i wtedy cykaj zdjęcie. Unikniesz tego, że na pierwszym planie będziesz miał nieboszczyków a dopiero na drugim pojawi się jak w tym przypadku różowa limuzyna. Zazdroszczę trasy na Wyspy. Czekam na dalszą część.
Godzina 7:00 pobudka zaczął się drugi dzień Trasy byliśmy jeszcze w Niemczech chcieliśmy jak najszybciej wyruszyć żeby zdążyć na Prom na 12
Wstałem nie wyspany obudziłem Wujka wyskoczyłem z Auta otworzyłem schowek wyjąłem butle z gazem i czajnik wstawiłem wodę na kawę dla Wujka.A ja w czym czasie co Wujek pił kawę zrobiłem trochę porządków w Samochodzie wszystkie nie zbędne papiery do worka popsikać Tunel Plakiem i umyć lustra.
Wybiła godzina 7:30 odpalamy Maszynę i zapinamy pasy i w Drogę
Zjeżdźamy na Shella by sprawdzić czy jakieś Auta od nas Stoją.
Stoi Leszek Volvo Pana Darka ale on jednak spał to mówi się trudno to może kogoś spotkamy w Dunkierce.
I Tak jeszcze Nasze Autko na Parkingu zdjęcie pod słońce
Jedziemy dalej
Tankowanie w Adinkierce na stacji TEXACO tylko 350 L
Godzina 11 dojechaliśmy do Dunkierki.Prom mamy na 12 i gdzieś tak o 14 powinniśmy być już na Wyspie.
Francuska Policja/Nie objedzie się bez mojej Buśki
Wreszcie do płyneliśmy do Dover już było widać Góry Wapienne
Pauzę robimy jak zawsze koło Londynu w Miejscowości Slough
Kolejna odsłona za jakiś czas
Start o 8 trzeba było jechać na rozładunek do Silsden
Rozładunek w Silsden Mebli połowa naczepy a druga połowa do Bradford tylko było 12km od Silsden
Bradford-Rozładunek
Potem mieliśmy załadunek ADR beczki 1000L cała Naczepa do Kraju a dla bardziej wtajemniczonych do Włocławka a firma nazywała się się MARU i mieściła się w Drewsbury
No i powrót do Kraju same fotki
Nasze Autko w Mostkach
I Tak Koniec 1 Trasy
W ciągu tej trasy zrobiliśmy 3515km :L
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 0 gości