Cytuj:
Witam kolegów ja już trochę się pogubiłem z tą kartą kierowcy i wolę zapytać dla świętego spokoju a mam takie pytanie odnośnie czy mogę wyrobić k.k a posiadam prawo jazdy kat.C z 2007 roku i teraz ostatnio zdałem egzamin C+E ale właśnie mi o to chodzi że na odbiór prawka będę czekał ok 2 - 3 tygodni i tyle samo na kartę a szkoda mi czasu bo w tym czasie też mogę wyrobić zy była kartę kierowcy bo tylko prawko i kartę i do pracy .Tylko składając wniosek to wpisuje prawo jazdy kat.b,c a posiadam c+e ale jeszcze nie w prawo jazdach i tak samo jest z kopia prawka do wniosku .Proszę o poradę czy mam poczekać na wydanie prawka czy śmiało robić K.K w tym czasie
podczepiam się
Mam C (odbierałem prawko z kategorią), bez określonego czasu uprawnień, zapisany jestem na egzam C+E i kwalifikacje
Karta Kierowcy ma ważność równy ważności uprawnień - skąd ta data się bierze? z prawka? zatem skoro nie mam wbitego tego w prawo jazdy nie mogę jeszcze się ubiegać o KK?
czy ważność KK te '5 lat, jednak nie dłużej niż ważność uprawnień' zależy tylko i wyłącznie z wpisu w prawko, i na samym druku KK ważności badań nie wpisują?
Trochę zakręciłem, badania i tak mam ważnie do końca czerwca (robiłem je trochę prędzej) moge wyrobić sobie KK już teraz przed zdaniem C+E i kwalifikacji i będzie ona ważna po uzyskaniu nowych uprawnień??