GG: 0
Samochód: Narazie BMW
Chyba żartujesz,żeby to miało wygląd i trwałość musi to być naprawdę dobra farba nałożona pistoletem na uprzednio odpowiednio przygotowanej powierzchni.Wiadomo że felgi są bardzo narażone na wszystkie czynniki jak: uszkodzenia od kamyczków,pył z klocków ,deszcz,sól itd.Nie jestem lakiernikiem to Ci nie pomogę wymieniając nazwę lub firmę ale skontaktuj się z firmą zajmującą się felgami.
Ja ostatnio w przyczepie wziołem się za felgi... wygladały koszmarnie... malowałem je farbą ftalową do metalu ,pierwsze podkład farba i oczywiście lakier z utwardzaczem,było trochę roboty ale było warto...i jak masz zamiar je czyścić sam to odradzam ja po 3 godzinach walki z jedna felgą oddałem do piaskowania,płaciłem 40zł od felgi bez malowania z malowaniem 80zl tak ze coś tam zaoszczędziłem.jak narazie ta farba sie trzyma co bedzie za rok nie wiem;) http://allegro.pl/nobiles-lakier-farba- ... 55682.html
Samochód: Tandem
Farba "flegmal" jak najbardziej:) Jeżeli felgi są w dość dobrym stanie to piaskowanie nie będzie potrzebne. Wystarczy wiertarka, szlifierka, papier ścierny i można oczyścić felgę z rdzy i przejechać po całej powierzchni żeby się farba trzymała. Później to już tylko podkład i "flegmal":) Można też pomalować bezbarwny ale większego sensu nie widzę.
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 9 gości