Strona 53 z 78 [ Posty: 1541 ] Przejdź na stronę Poprzednia 151 52 53 54 5578 Następna
Autor
Wiadomość
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Faktycznie, niektóre elementy Pezzaioli pozostawiają wiele do życzenia ale co do samej konstrukcji to trzeba przyznać, że jest super mocna. Wierzcie na słowo, wiem co mówię.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Ale zasadniczo większość użytkowników aut od Plavaca jest zadowolonych i kupują kolejne :P kolejna sprawa to gwarancja jak coś się dzieje to nie ma problemu robią wszystko na gwarancji a raczej nie uśmiech mi się jazda żeby coś naprawiać do Włoch :P a u Salego nawet i po gwarancji coś zrobią :P. Wydaje mi się że z dnia na dzień się poprawiają zasadniczo to już widziałem kilkanaście aut od niego i widać znaczny postęp. No i sam okres oczekiwania u niego coś mówi zamówiłem auto miesiąc temu a będę czekał do końca roku :( a W Pezzaioli 8 tygodni. A nie dziwie się że się niektórym naczepy rozjerzdzają :P jak pewna naczepa która była w Trucku na sprzedaż w ciemnych Barwach :P Woziła po 40 Byków :PPPPP. Ja jestem zadowolony i prawdopodobnie będę wymieniał Tabor na nowy w oparciu o auta od Salego :PPPP uffffff Może da w końcu jaki rabat za taki opis ;) chociaż jak go znam to wątpię :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cx9

Nikogo nie ganie i nikogo nie chwale ale patenty na polskie zabudowy do żywca niestety blado wypadają na tle np pezzaioli micheletto czy irma, już się troche aut naoglądałem i naprawde widziałem różne sprzęty w róznym wieku i niestety ale nikt mnie nie przekona że trafiają się cudotwórcy którzy robią ten sam sprzęt za 60-70 % tego co kosztuje markowe... ok w tych "drogich" też trafiają sie niedorbione detale , ale wg mnie sa to naprawde detale. przyglądałem się ostatnio plavacowi i z przypadku kastpolowi, nie chcąc nikogo uraźić naprawde nigdy bym nie kupił u nich zabudowy plavac solidniejszy ale np mechanizm podnoszenia piętra to pomyłka, chciałbym to zobaczyć za ok 20 lat jak teraz widze zabudowy irmy w 100 % sprawne nie połamane i ciorające non stop bydło w maksymalnej ilości. dużo przewoźników idzie na to bo jest tanio ale raczej nikt nie zastanawia się jak to będzie wyglądało za kilka-kilkanaście lat.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5672017
Samochód: Man TGA

Martin gdzie moje chlapacze ?;(

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Man

Witam w tym tygodniu napotkałem na ładne Volva z NL :)
Obrazek

Użytkownik

Użytkownik

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12223752

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ciężarowy

Pauza w Swiss Barze?

Użytkownik

Użytkownik

GG: 12223752

Tak, dokładnie ;)
Tym razem coś z Polski:
Obrazek
Z Niemiec:
Obrazek
I znów z Holandii:
Obrazek

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Witam, ostatnio udało mi sie stworzyć takie autko dla klienta
Renault Midlum 270.18 DXi
Zabudowa PEZZAIOLI
Winda z wagą MBB PALFINGER 1500kg
Zabudowy nie trzeba przedstawiać, dwupokładowa, z przegrodami, w całości aluminiowa,
winda z wagą, składany kojec, kinematyka Palfinger, ocynkowana, całość zbudowana w firmie HLS Sp. z o.o z Bogdanowa koło Obornik (tu szczególne podziękowania dla chłopaków z HLS za szybka i fachową robotę).

Midlum 270DXi, kabina global, 3 miejscowa, kolor na życzenie klienta, z przodu wzmomocnione zawieszenie paraboliczne, z tyłu poduszki, pakiet wyposażenia zimowy, klimatyzacja itp.
Ta Midlum mocno używana była? Który to rok i ile ma już przejechane? Podobno to jakaś testówka.

Użytkownik

Użytkownik

Każdy z nasz dużo pisze o zabudowach, usterkach ogólnie o problemach z transportem żywca. Ale czy nie mieliście swego czasu z poszukaniem myjni po rozładunku?. Ja taki problem mam od dłuższego czasu i moja propozycja jest taka abyśmy wymienili się kontaktami, adresami myjni które takie zestawy myją(3 i 4 pokłady) oraz jakie maja stawki od pokładu. Co o tym myślicie?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: daf

Cytuj:
Każdy z nasz dużo pisze o zabudowach, usterkach ogólnie o problemach z transportem żywca. Ale czy nie mieliście swego czasu z poszukaniem myjni po rozładunku?. Ja taki problem mam od dłuższego czasu i moja propozycja jest taka abyśmy wymienili się kontaktami, adresami myjni które takie zestawy myją(3 i 4 pokłady) oraz jakie maja stawki od pokładu. Co o tym myślicie?
Kolego bardzo dobry pomysł jak najbardziej przyłączam się do tematu mam ten sam problem po rozładunkach

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5566870
Samochód: scania

Cytuj:
Cytuj:
Kolego bardzo dobry pomysł jak najbardziej przyłączam się do tematu mam ten sam problem po rozładunkach
Szczerze to jeszcze nie słyszałem o takich myjkach gdzie myją samochody do żywca. Musiała by być to myjka specjalnie przygotowana z wiadomych względów. Ja zazwyczaj po rozładunku myje na zakładach chyba ze jest duża kolejka to myje u siebie. Sokołów kiedyś brał 15zł od pokładu a teraz nie wiem jak jest. najgorsze jest mycie 4 pokładów po prosiaku (rozbraja mnie to :| )

skup-rewal.pl

Użytkownik

Użytkownik

ja wiem o takich myjniach tj.
1. Mirosławiec na 10, 501-336-887
2. Perzyny Wlkp. 068-386-60-36
3. Grodków koło A4 tel niestety nie posiadam.
Jakby kroś wiedział o innych myjniach to niech smiało pisze.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: volvo

Cytuj:
Cytuj:
Witam, ostatnio udało mi sie stworzyć takie autko dla klienta
Renault Midlum 270.18 DXi
Zabudowa PEZZAIOLI
Winda z wagą MBB PALFINGER 1500kg
Zabudowy nie trzeba przedstawiać, dwupokładowa, z przegrodami, w całości aluminiowa,
winda z wagą, składany kojec, kinematyka Palfinger, ocynkowana, całość zbudowana w firmie HLS Sp. z o.o z Bogdanowa koło Obornik (tu szczególne podziękowania dla chłopaków z HLS za szybka i fachową robotę).

Midlum 270DXi, kabina global, 3 miejscowa, kolor na życzenie klienta, z przodu wzmomocnione zawieszenie paraboliczne, z tyłu poduszki, pakiet wyposażenia zimowy, klimatyzacja itp.
Ta Midlum mocno używana była? Który to rok i ile ma już przejechane? Podobno to jakaś testówka.

Zarówno auto,zabudowa jak i winda są nowe i nieużywane.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam
Moje pytanie dotyczy tego iż widziałem ostatnio na aukcji Mana TGX 26.540 z 2009 roku z przebiegiem 450 tyś możecie mi powiedzieć w jakim systemie trzeba pracować aby osiągnąć w 2 lata takie wyniki ? Za odpowiedz w góry dzięki.

Kierowca może w ciągu dwóch tygodni zrobić max 90 godzin (de facto 2x5x9+2xpauza weekendowa). W ciągu dwóch tygodni daje to 180 godzin na jazdę, co przy założeniu jazdy z średnią prędkością 80 km/h (co jest baaardzo dużym kłamstwem), daje nam 14400 kilometrów/miesiąc. W ciągu roku to już 172800, na dwa lata 345600 km. Pamiętaj, że cały czas mówimy o pojedynczej obsadzie. Na podwójną możesz teoretycznie nawet podwoić ten wynik, przebieg całkiem możliwy :wink: Brat niedawno siadał na Stralisa, ma 14 miesięcy i 300 tyś. przebiegu, non stop stała trasa Poznań-NL, non stop podwójna obsada, non stop odcięcie :) Nawet mają pracownika do rozładunków, oni w tym czasie kręcą pauzy w domu, a on rozładowuje i ładuje im samochód.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: man tga

Ja widziałem nowa zabudowe pewnej firmy . Chłopaki przyjechali do nas prosto z fabryki i kiedy załadowali siodło i czekali na nastepne zwierzątka zeby załadowac to naczepa w ciagu pieciu minut prawie została rozebrana na czesci pierwsze przez te co juz były załadowane
:shock:

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

chłopaki potrzebuje namiary na kogoś kto mógłby mi zdjąc zabudowę z auta, na spodzie trzeba wymienić poprzeczki i założyć na inny samochód. Zna ktoś kogoś takiego co by to zrobił w miarę solidnie i za rozsądne pieniądze, moze ktoś z Was ma juz jakieś doświadczenia w tym temacie? pozdr.

skup-rewal.pl

Strona 53 z 78 [ Posty: 1541 ] Przejdź na stronę Poprzednia 151 52 53 54 5578 Następna