Cytuj:
W PKS Chełm ciągle przyjmują kierowców, niestety...
1200 na rękę, ciasne normy paliwowe i obciążenia praktycznie za wszystko. 3-6 miesięcy dla zdobycia doświadczenia i ludzie uciekają
Jak za 2 tygodnie pracy, to całkiem całkiem. A druga część płatna jest którego dnia miesiąca?
Cytuj:
Marix, mimo braku doświadczenia odpowiadasz również na ogłoszenia w których wyraźnie o nim mowa??
Oczywiście, że tak.
W ogłoszeniach gdzie zachęcają do kontaktu telefonicznego, pomimo możliwości wysłania aplikacji mailem, najlepiej od razu zadzwonić.
Nie zaczynaj jednak rozmowy od "dzień dobry, nie mam doświadczenia, a wy pewnie wolicie Z?" Bo masz przedstawić swoje zalety, a nie wady
Także ja jestem zwolennikiem zamienienia z osobą rekrutującą/szefem kilku zdań, po czym dopiero zasugerować, że nie mam doświadczenia, ALE jeździłem busami, bla bla bla...
Jest wtedy szansa, że po dosłaniu CV, nie wyrzucą go do kosza, bo może ktoś/szef skojarzy, że dzwonił taki konkretny gość.
Ja szybko satysfakcjonującej pracy nie znajde, bo mam nie najgorzej płatną na miejscu. Dlatego jak ktoś da lepiej, to pójdę.
Jutro będę gadać w sprawie solówki/chłodni, tak jak pisałem wcześniej. Jednak nie sądzę abym doszedł z szefem do konsensusu. Ile może dostać świeżak na solówce na kraju?
Czy może mnie ktoś nakierować, jak to się kształtuje?
Ile powinienem za to chcieć, zakładając, że nie będę codziennie w domu? Poniżej 3000 nie bardzo mi się widzi, a pewnie tyle nie dostane znając uroki naszego uroczego kraju.