zabezpieczenie przed kradzieżą na parkingu :
zwykły plastikowy korek na kluczyk - lipa totalna konkretny śrubokręt i otwarte w 3s. namiastka, zabezpieczenie "psychologiczne"
polecam zrobić na wlew obejmę stalową skręcaną na śruby - śruby po skręceniu
za spawujemy zakładamy konkret kłódkę ...i po sprawie znaczne utrudnienie dla złodzieja,
tak jak mówię "utrudnieni" bo dla chcącego zrobić dziórę w baku czym kolwiek wiertłem czy kilofem gdy w środku czeka 500l ... nie problem.
Sitka do wlewu ... to tak jak koledzy pisali utrudnienie dla samego siebie nic więcej bo :
Kierowca szuka stacji gdzie mu "dopiszą" do faktury i ręce czyste.... a złodziej wiadomo
tylko się uśmiechnie...
Systemy GPS :
no tu mamy pewność co do tankowania i spuszczania i ponadto szereg dodatkowych
opcji które mogą być przydatne... wada spora cenna i jak kradną na parkingu to niewiele możemy zrobić poza tym ze zostaniemy natychmiast o tym poinformowani ...
na marginesie, raz wracałem z kierowcą ... zachwalał robotę że dobre auto ze kasa jak najbardziej OK ze szefo w porządku , nie musi nic przy samochodzie robić zostawia w piątek a w poniedziałek umyte zatankowana co trzeba naprawione itp. ... poczym po drodze zwiedzamy 3 stacje ... okazje się że szukał takiej co "dopisują "...K....
dobże ze nie było namiarów na aucie na firmę....
zasada prosta : przychodzę do firmy wiem za co się godzę pracować za co mi płacą...
nie okradają mnie , ja nie okradam ich . z 2 strony się dziwię .... kolega w 1 firmie chciał się zwolnić ...szefu po rozmowach podniósł mu normę o liter ...
DPTacho.pl