Cytuj:
Najpierw chciałem zrobić tak: Zrobić C przed lutym, potem KWP (miałbym ograniczenia tonażowe) skoro miałbym KW to bym mógł robić C+E.
Ale co ma piernik do wiatraka? Prawo jazdy a KW to inne uprawnienia zupełnie, a jeżeli jest między nimi jakaś zależność, to właśnie taka, że bez PJ nie zrobisz KW, a nie na odwrót
Aha, i jeżeli byś nawet teraz zaczynał, to bez jakiegoś mega przekrętu nie masz szans zdążyć przed lutym: 3 tygodnie teorii i 4 praktyki (bo przecież kursantów jest wielu - u mnie był limit 6 godzin praktyki na tydzień i nie szło przyspieszyć), do tego 3 tygodnie oczekiwania na egzamin teoretyczny i kolejne 3 na praktyczny (przynajmniej w WORD Opole na dzień dzisiejszy) - wychodzi że jakby zdawać wszystko za jednym razem to i tak 13 tygodni nie Twoje, co daje jakoś ponad 2 miesiące.
Cytuj:
To prawda, że na kat. C obowiązuje psycholog ? Bo pani w ośrodku poleciła mi zrobić przed kursem wszystkie badania jak do kw i powiedzieć żeby mi wypisali kat. C, CE i zaświadczenie do KW.
Nie, to nie prawda, wystarczy zwykłe orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do kierowania pojazdami - mniej więcej to samo co musiałeś zrobić za czasów robienia kat. B.
A co pani radziła, to radziła poniekąd dobrze - zwróć uwagę, że jeśli planujesz pracować w zawodzie kierowcy, to musisz te badania w końcu przejść. A można je oblać i to niekoniecznie trudno - jak to z tym jest to więcej nie powiem, bo sam jeszcze nie miałem, paru moich znajomych nie zdało, kilku "ledwo" zdało. Ale przed C+E zamierzam zrobić badania. Bo głupio by było wydać kilka ładnych tysięcy na uprawnienia po to żeby potem się okazało, że ze względów zdrowotnych jednak pracy nie możesz podjąć.
Oświetlenie i nagłośnienie ostrzegawcze - montaż, naprawa, modyfikacje