Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 gru 2011, 13:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 2268208
Samochód: Mazda Mx-6

Witam, mam takie rozterki, bo tak:
Przed świętami zdałem KWP, a wczoraj zdałem prawo jazdy kat C. Z tego co wiem to papiery ma wysłać WORD w piątek. Wiem też że chyba musiał bym gdzieś zanieść papier o zdanej KW, żeby wpisali w prawie jazdy.
W sumie to z jednej ztrony bym nie chciał żeby mi prawko wydali bo i tak robie odrazu C+E, ale z drugiej strony jak niemam prawa jazdy kat c to nie moge zlożyc papierów o kartę d tacha, i teraz jestem w dupie
jak to najlepiej rozegrac??

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11
Samochód: Opel

Cytuj:
z drugiej strony jak niemam prawa jazdy kat c to nie moge zlożyc papierów o kartę d tacha
Można. Wystarczy poczytać temat o KK
Cytuj:
Przed świętami zdałem KWP, a wczoraj zdałem prawo jazdy kat C. Z tego co wiem to papiery ma wysłać WORD w piątek. Wiem też że chyba musiał bym gdzieś zanieść papier o zdanej KW, żeby wpisali w prawie jazdy.
Ja bym poszedł do Wordu. Wstrzymał wysyłkę kwitów, zrobił CE i wtedy kazał im wysłać. Potem w Wydziale Komunikacji przed produkcją dokumentu przedstawić badania, Świadectwo kwalifikacji i za jednym zamachem wszystko wbite w prawko. Po co pięć razy wymieniać kwitek?

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
z drugiej strony jak niemam prawa jazdy kat c to nie moge zlożyc papierów o kartę d tacha
Można. Wystarczy poczytać temat o KK
Cytuj:
Ja bym poszedł do Wordu. Wstrzymał wysyłkę kwitów, zrobił CE i wtedy kazał im wysłać. Potem w Wydziale Komunikacji przed produkcją dokumentu przedstawić badania, Świadectwo kwalifikacji i za jednym zamachem wszystko wbite w prawko. Po co pięć razy wymieniać kwitek?

No to mnie troszke pocieszyłeś, a mógłbys mi podpowiedzieć jak można ta karte zamówić, bez prawka, bo czas nagli i nie mam teraz czasu tego tematu czytac, bo długi jest.

A i jeszcze jak by mi ktos mogl podpowiedzieć, bo tak:
mam badanie lekarskie nie dawno robione, i tam było wszystko zaznaczone, c+e tez, tyle że oryginał musiałem do wordu zanieść i teraz jak bede składał papiery na c+e to tez będę musiał mieć oryginał tego badania??

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11
Samochód: Opel

KK ---------> http://tachograf.pwpw.pl/procedura_skladania_kk.html
Postępować według instrukcji.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: cerwone eFHa

Cytuj:

A i jeszcze jak by mi ktos mogl podpowiedzieć, bo tak:
mam badanie lekarskie nie dawno robione, i tam było wszystko zaznaczone, c+e tez, tyle że oryginał musiałem do wordu zanieść i teraz jak bede składał papiery na c+e to tez będę musiał mieć oryginał tego badania??
Muszą Ci dać kopię poświadczoną z oryginałem. Ja wyrabiałam od razu po zdanym C, bo nie wiedziałam kiedy zacznę przyczepę. Przy zapisie na kurs kazali przejść się do WK, żeby skserowali i machnęli pieczątkę, opłata 5zł mnie wyniosła. W Twoim przypadku jeśli papiery zostają w WORD, to niech WORD Ci zrobi taką kopię. Chociaż nie jestem pewna, czy jak się wstrzymuje wysyłkę to też tak jest - zadzwoń do swojego OSK i zapytaj, czy musisz im jeszcze raz badania donieść, ja musiałam (ale mówię, ja już miałam plastik wymieniony przed kursem C+E).

Użytkownik

Użytkownik

No więc tak, z badaniami załatwione, papiery zostają w WORD i już nie będą potrzebowali drugiego badania, a do szkoły dostarczyłem zwykłą kopie.
Także lajtowo, teraz tylko kartę kierowcy muszę ogarnąć.

Edit:

Wszystko już wysłane do PWPW, teraz mam tylko jeszcze jedno pytanie, kiedy zanieść papier od KW do wydziału komunikacji, żeby za jednym razem tylko wymienić prawko, dopiero po zdaniu c+e?? czy moze juz wcześniej??

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]