Nie mówi tak.
Mówi tylko, że szkolenie ukończone według starych przepisów jest ważne i aktualne, ale nigdzie nie ma wprost napisanego, że w sytuacji, gdy jesteś w dziurze wiekowej, możesz odbyć egzamin, bo nie możesz.
Cytuj:
Życzę k**wa powodzenia w nauce oponowania ciężarówki na torze poślizgowym, siedząc w aucie większym niż osobówka pierwszy raz w życiu. Przecież co nie jest zabronione to jest dozwolone.........
Twoje zdanie nie ma znaczenia. Jeśli nowe przepisy mówią, że najpierw KW, a później PJ, to możesz sobie krzyczeć i kląć ile chcesz, a i tak nic nie zmienisz. Ja jednak mam nadzieję, że zostanie wprowadzone odpowiednie rozporządzenie regulujące ten stan rzeczy.
Cytuj:
Przepisy podałem ale jak nie potrafisz czytać to nie moja wina.
No przecież w przepisach, które podałeś, jest jasno napisane, że niektórzy muszą zrobić KW przed PJ, więc sam nie wiesz, na co się powołujesz, czy jak?
Cytuj:
Największą "mądrością" jaką tu przeczytałem jest robienie KW a potem kat. C. Nie ma to jak skomplikować sobie życie.
Gdyby to ode mnie zależało, to nawet 5 latek mógłby podejść do egzaminu i dostać Prawo Jazdy, jeśli by potrafił jeździć. Ale prawo mówi, że ma być inaczej, więc z komplikowaniem życia to nie do mnie reklamacje.