Cytuj:
kolego, nie prawdą jest że warunkiem uzyskania karty kierowcy jest posiadanie min. kat. C. Ja jakoś dołączyłem kopię PJ tylko kat.B i KK do mnie dotarła. Nawet na wykładzie z tachografów, wykładowca powiedział nam że warto sobie wyrobić KK wcześniej bo się czeka ok. 1 miesiąca i warunkiem uzyskania jest posiadanie PJ dowolnej kategorii. Najważniejsze jest aby nr. PJ się nie zmienił - który się nie zmienia jeżeli nie zmieniamy wydziału komunikacji(adresu zameldowania). Pamiętajcie tylko o tym żeby nie składać wniosku o zmianę PJ na nowe (w przypadku dopisania nowych kategorii) w tym samym czasie co składacie wniosek o KK, ponieważ wystąpi błąd w systemie i prawdopodobnie dostaniemy odmowę. Pozdrawiam
Czy ktoś się spotkał z taką sytuacją? Moja KK nadal ma status "W trakcie weryfikacji"
Nie wiem czy do piątku się coś zmieni, ale chciałabym już w piątek zanieść wszystkie papiery do WK o wbicie mi kodu 95 i kat E. Niestety pani na infolinii nie ma pojęcia co w takiej sytuacji będzie i nie wie czy mogę składać, czy czekać dopóki nie zmieni się na "w produkcji"