Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Scania T z kontenerówką trzyma długość pod warunkiem że siodło dobrze jest ustawione
Poza tym pewnie pod jakimś silosem czy cysterną też się zmieści amerykaniec
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
O to że jest zestaw za długi według naszych unijnych przepisów , poza tym trzeba przerobić instalacje elektryczną
Pojedz na wschód tam śmigają amerykańce bez problemów viewtopic.php?f=36&t=10082
W Petersburgu jest firma która się specjalizuje w sprowadzaniu amerykańskich ciężarówek do europy
Tak myślałem, są przepisy na krzywość banana to i są na ciężarówki Dzięki za odpowiedź!
Przepisów i regulacji dotyczących transportu jest tyle, że ciężko wszystko zliczyć. Państwo cały czas dokłada coś nowego, żebyśmy nie mieli za lekko i przypadkiem nie dorobili się na transporcie.
Troche amerykańców jest w Polsce.ale raczej nie opłaca się trzymać takiego sprzętu z racji spalania chyba że do celów reklamowych.Poza tym amerykańca podłączysz tylko pod cysternę, wywrotkę lub ewentualnie pod jakąś krótsza naczepę chodzi mi tu o trucki typu Convencional czyli z dziobem.Jeśli chodzi o Cabover'y czyli płaskie to raczej można je zmieścić pod zwykłą naczepę swego czasu Kenworth K100 był produkowany pod warunki europejskie,lecz dochodzi tu koszt przeróbki elektryki,zamontowania tacho i tylnych świateł.
Swego czasu byłem oglądać Volvo VNL sprowadzane z USA,ale jakoś nie bardzo przypadły mi koszty przystosowania go pod warunki europejskie no i ta cena,amerykance zwykle są droższe niż europejskie trucki.
Z częściami to już inna bajka bo przypuszczam ze do większości modeli trzeba by było ściągać je ze stanów lub Rosji co wiąże ze sobą koszta.Wyjątkami są Volvo i Kenworth bo do nich można dostać części.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 24 gości