Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam wszystkich kierowców i ja dołączyłem do Waszego grona. Od razu chcę zaznaczyć, że literka 22 przy moim nicku, to nie jest wiek, gdyby to miałby być wiek, powinno być 79. :) Chcę też podziękować Wam, za to jaki wkład wkładacie w forum, dzięki Wam dowiedziałem się, że przed ukończeniem KW muszę mieć badania lekarskie i psychologiczne, dzięki temu być może zaoszczędziłem sobie wiele kłopotów, dzięki.

Zdałem prawko na C, zaliczyłem KW, mam badania lekarskie i psychotechniczne, teraz muszę tylko wyrobić kartę kierowcy i do pracy i tu powstają pytania, gdyż prowadzę działalność gospodarczą. Co do pracy, to na wstępie myślę, żeby wskoczyć na jakąś czteroosiową ciężarówkę dla obycie się z pojazdem a później się zobaczy.

1. Czy mając w/w kwalifikacje i mając odpowiedni wpis w PKD (polska klasyfikacja działalności) mogę wystawiać fakturę za usługę jeżdżąc u kogoś w firmie ? Jakie dodatkowe dokumenty, zaświadczenia, zezwolenia będę dodatkowo potrzebował ?

2. Z kolei zakładając, że przyszły pracodawca będzie mnie chciał zatrudnić tylko i wyłącznie na umowę o prace i etat, to, ja będąc na własnej działalności opłacam tylko składkę zdrowotną, czy tak ? I jakiej wielkości ona będzie, biorąc pod uwagę, że teraz jestem na małym ZUSie.

Z góry serdeczne dzięki za okazaną pomoc.
Pozdrawiam.

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: SKoda Octavia

odn 2 pytania

możesz zawiesić działalność na okres od 1mies do 2 lat, wtedy nic nie opłacasz

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
...Od razu chcę zaznaczyć, że literka 22 przy moim nicku, to nie jest wiek, gdyby to miałby być wiek, powinno być 79...
79 lat - nie za wcześnie na robienie uprawnień?
jak Ty sobie dajesz radę z internetem?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
...Od razu chcę zaznaczyć, że literka 22 przy moim nicku, to nie jest wiek, gdyby to miałby być wiek, powinno być 79...
79 lat - nie za wcześnie na robienie uprawnień?
jak Ty sobie dajesz radę z internetem?
Chodziło mu pewnie o rocznik

"Road is my Life"

Użytkownik

Użytkownik

Przepraszam, chodziło mi o rocznik oczywiście nie o wiek. :)

Działalność gospodarczą i tak będę prowadził, zajmuje się wieloma rzeczami, jednak chcę mieć jakiś stały dochód, z dochodem z działalności wiadomo jak jest. :) Pracy się nie boję, jak trzeba przewalam towar, jak trzeba siedzę 8godzin przy komputerze. Myślę, że mógłbym pogodzić jazdę za kółkiem z moją działalnością.

Za każdą okazaną mi pomoc serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam i czekam na wypowiedzi starszych, doświadczonych kolegów z forum.

---------------------------------------------------------------------------------

W sumie sam znalazłem tutaj na forum odpowiedź:
viewtopic.php?f=45&t=7154

Jeżeli ktoś chciałby coś dodać, to bardzo proszę.

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]