Cytuj:
Zadzwoniłem z ciekawości do wydziału komuniakcji i powiedzieli mi, że kategorii T nie wbija się już do nowych pj czyli tych z dwoma zdjęciami. Jeśli ktoś miał stare pj i miał wbite T to przy wymianie na nowe także będzie ono wbite ale jeśli zdajesz teraz C+E i dostaniesz nowy plastik to nie będzie wbite, pomimo, że masz uprawnienia do kierowania traktorem z przyczepami.
B+E wbijają zawsze bez względu na to co zaznaczył lekarz na tym papierku. Jeśli zrobisz badania na C+E to logiczne jest (wiem, że w Polsce to niemożliwe ale jednak), że jesteś także zdolny do kierowania pojazdem określonym w kategorii B+E.
Nie wiem co wam na tym T tak zależy
W tej kolumnie nawet zdjęcia traktorka nie ma, pewnie dlatego, że przyczepy by się tam nie zmieściły
a ja dziś byłem opłacić prawko oraz dać nowe zaświadczenie lekarskie by mi wbili kod-95 w prawko przy c+e bo przy c już miałem... i tak z ciekawości jak pan uzupełniał zapytałem o te kategorie B+E i T i co się okazało mam wpisane w papierach do wydruku prawka iż bedę miał wbite :
B , B+E (bezterminowe)
C, C+E (wiadomo terminowa KW ważne na 5 lat )
co do T pan powiedział że nie wbijają bo nie ma egzaminu ale na C+E mogę śmiało jeździć bez problemu ciągnikiem z przyczepką bo mam na to uprawnienia
więc wychodzi na to że jeździć można bo mam uprawnienia tylko że nie wpisane w prawko bo brak egzaminu ..................
jaki chory kraj